Орест Сарматський

Громада з Тернопільщини за рік поповнила свій бюджет майже на 45 млн грн 

лан (Copy)

Кілька днів тому радники Тернопільського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» в режимі онлайн-включення спілкувалися з фінансистами Лановецької громади, яких цікавили питання, пов’язанні з мінімізацією негативних наслідків для бюджету ОТГ від запровадження карантинних заходів.

Експерти Тернопільського регіонального офісу розповіли представникам громади про кращі практики ефективного управління фінансами в період карантину. Наголошувалося на важливості пошуку додаткових джерел наповнення бюджету, включаючи заповнення заявок для участі в міжнародних та національних програмах технічної підтримки.

- Доходи загального фонду бюджету Ланівецької ОТГ за 2019 рік склали майже 45 млн грн. Громада багато приділяє інформаційній роботі з підприємцями, що допомогло збільшити доходи від  ПДФО  на 14,3% щодо попереднього року. Також спостерігається приріст +42,5% надходжень по податку на майно, сплата єдиного податку на території громади збільшилася на 15,4%, а акциз виріс на 32%. За цим показником Лановецька ОТГ займає третє місце серед 49 громад області, – розповів Сергій Триюда, радник з питань муніципальних фінансів та управління Сергій Триюда.

У Лановецькій ОТГ співвідношення видатків управління та доходів загального фонду бюджету на рівні 19,6%, а це - шостий показник в області. Капітальні видатки з бюджету громади складають 1904,6 грн на 1 мешканця ОТГ – четверте місце на Тернопільщині.

Фото: Сергій Волохатий

Вибір читачів за тиждень

Відео