Тамара Коблик

Громадам Тернопільщини повернули земельні наділи вартістю десять мільйонів гривень

За ініціативи УСБУ судами Тернопільської області конфіскували та повернули у власність держави 33,6 га сільськогосподарських земель

гроші, земля

Тернопільське управління СБУ проводить комплексні заходи з виявлення та повернення у державну власність активів підсанкційних осіб, а також майна, яке незаконно перебуває у власності громадян країни-агресора. Упродовж року оперативники спецслужби задокументували 35 фактів протиправного перебування у приватній власності громадян росії та Республіки Білорусь земельних ділянок сільськогосподарського призначення. Про це повідомили у секторі взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області.

В порушення вимог Земельного кодексу України іноземці незаконно користувалися правом власності на українську землю, не відчуживши земельні наділи після їхнього успадкування у передбачений чинним законодавством спосіб.

За ініціативи УСБУ судами Тернопільської області конфісковано та повернуто у власність держави 33,6 га сільськогосподарських земель, вартість яких становить близько 10 мільйонів гривень.

Системна робота спецслужби щодо застосування персональних економічних та інших обмежувальних заходів до представників країни-агресора триває. 

Фото з відкритих джерел

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео