Віра Олександрович

Варто знати: грошей на Тернопільщині зібрали аж на чверть більше

Гроші3

Більш як на півмільярда гривень зросли надходження податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) від платників з Тернопільщини. Порівняно із минулим роком грошей побільшало аж на чверть.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Із початку року працедавці з нашого краю спрямували до зведеного бюджету 2,8 млрд грн ПДФО, - кажуть у податковій. - Порівняно з відповідним періодом 2020 року надходження зросли на 556,9 млн грн, або на 25,3%. 

Левову частку надходжень цього податку отримали місцеві бюджети – 2,1 млрд грн. До державного бюджету, відповідно, спрямували 713 тис. грн. 

- Лише офіційні робочі місця гарантують громадам Тернопільщини стабільні надходження ПДФО, який є основним бюджетоутворюючим податком на місцях, - наголошують у Головному управлінні ДПС у Тернопільській області. - Крім того, кожен працівник, оформлений легально – із «білою» зарплатою, може розраховувати на всі соціальні гарантії від держави у випадку втрати працездатності чи виходу на пенсію. 

Саме тому легалізація робочих місць – одне з першочергових завдань для лідерів територіальних громад Тернопільщини, впевнені у податковій. 

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео