Анастасія Кисіль

Суд вирішив тримати під вартою закладчика, якого спіймали із 71 пакетиком небезпечної наркотичної речовини в парку Тернополя

IMG_4260

Раніше, 29 листопада, інспектори роти ТОР виявили ймовірного закладчика в одному з парків Тернополя. Потім прокурор довів у суді необхідність застосування до підозрюваного запобіжного заходу  у виді тримання під вартою.

Колегія суддів Тернопільського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу захисника підозрюваного Сергія З. на ухвалу слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду від 30 листопада 2021 року щодо обраного Сергію З. запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком до 28 січня 2022 року та визначений розмір застави в сумі 181 тис. 600 грн.

Про це повідомляє Тернопільський апеляційний суд.

В апеляційній скарзі захисник підозрюваного вважав, що місцевим судом не доведено ризик того, що його підзахисний може переховуватись від слідства та/чи суду, оскільки його підзахисний раніше не притягався до кримінальної відповідальності. Тому просив дану ухвалу скасувати і обрати Сергію З. більш м'який запобіжний захід у виді домашнього арешту в нічну пору доби. А також зменшити розмір застави.

- Сергій З. може переховуватися від органів досудового розслідування та/або суду; незаконно впливати на свідків у цьому кримінальному провадженні; вчинити інше кримінальне правопорушення. Також місцевим судом враховано особу підозрюваного, його слабкі соціальні зв’язки, а також всі обставини справи, з якими закон пов'язує вирішення такого питання, - йдеться у повідомленні.

Щодо розміру застави, слідчий суддя вірно врахував положення статей 182,183 КПК України, практику Європейського суду з прав людини, а також те, що під час огляду місця події у підозрюваного було вилучено 0, 776 гр особливо небезпечного наркотичного засобу «канабіс», можливу суму доходу від його реалізації і те, що Сергій З. приїхав до м. Тернопіль на транспортному засобі і орендував квартиру для проживання, що може свідчити про наявність у нього достатнього розміру коштів.

- Із ураховуванням наведеного, колегія суддів Тернопільського апеляційного суду апеляційну скаргу захисника Сергія З. залишила без задоволення, а ухвалу слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду від 30 листопада 2021 року – без змін, - йдеться у повідомленні.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео