Анастасія Кисіль

Близько 50 рейдових груп стежать за дотриманням карантинних заходів на Тернопільщині: на що дивляться та яка відповідальність за порушення

IMG_2244

З метою недопущення порушення карантинних норм на території Тернопільської області щоденно функціонує близько п’ятдесяти рейдових груп, до складу яких входять правоохоронці, представники держпродспоживслужби, муніципальної інспекції та органів місцевого самоврядування.

Про це повідомляє Національна поліція Тернопільської області.

В період з 23 жовтня по 16 листопада, правоохоронці задокументували понад 2000 адміністративних порушень. З них поліцейські винесли 1576 постанов за порушення маскового режиму та склали 425 протоколів за ч. 1 ст. 44-3 КУпАП.

IMG_2243
IMG_2243

Працівники поліції найбільше приділяють увагу розважальним та торговим закладам, де зазвичай знаходиться велике скупчення людей. Під час патрулювань поліцейські нагадуватимуть населенню про дотримання карантинних норм та відповідальність за їх порушення. Поліцейські  забезпеченні належним обладнанням, аби перевіряти COVID-сертифікати у громадян та суб’єктів господарювання. За використання підроблених довідок чи сертифікатів передбачене покарання - від штрафу на суму до 850 гривень до обмеження волі на строк до 2-х років.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео