Віра Олександрович

Тернопільщина: Присяжний і Головко уклали джентльменську угоду (фото)

Основне (1)

Угоду про співпрацю між Тернопільською обласною радою та обласною радою профспілок уклали Михайло Головко і Андрій Присяжний. Причому це - документ про взаємодію і співпрацю.

Як йдеться на сайті Тернопільської обласної ради, така угода передбачає консолідацію зусиль, спрямованих на економічний розвиток області та її територій, фінансову стабілізацію, забезпечення соціально-економічних, трудових прав і гарантій працівників, членів професійних спілок.

- Підписавши Угоду, ми матимемо юридичні підстави для підготовки та реалізації спільних заходів, взаємовигідних рішень, проектів і програм, — наголосив очільник Тернопільщини.

Зокрема, у документі сторони передбачили напрацювання узгоджених пропозицій для підготовки і затвердження обласного бюджету, програми соціально-економічного та культурного розвитку області, інших обласних цільових програм, вирішення питань налагодження виробництва, зайнятості, оплати праці, формування сприятливого інвестиційного клімату, сплати податків та інших обов’язкових платежів.

- Угодою також передбачили вирішення питань забезпечення зростання номінальної та реальної заробітної плати працюючих, забезпечення належного фінансування витрат бюджетних установ і організацій на оплату праці, проведення регулярних консультацій, спільних нарад, круглих столів для підготовки пропозицій щодо вирішення питань виробничого, економічного та соціального характеру, участь у розробці та експертизі проектів законодавчих і нормативно-правових актів, підготовка спільних пропозицій до таких проектів тощо, — додає Михайло Головко.

В обласній раді наголосили, що Андрій Присяжний, у свою чергу, подякував голові обласної ради за підтримку і сприяння у підписанні угоди. Варто нагадати, що подібний документ профспілчанський лідер нещодавно підписав і з Тернопільською міською радою.

Що цікаво, Андрій Присяжний уже був депутатом міської і обласної рад попередніх скликань. Торік він також балотувався. Цього разу – до облради за списком ВО «Батьківщина», однак не пройшов. Втім, зважаючи на свою посаду, Андрій Присяжний входить до складу колегії Тернопільської обласної держадміністрації.

Фото сайту облради

Вибір читачів за тиждень

Відео