Євгенія Цебрій

На Тернопільщині найвищі показники щеплення серед вихователів всієї України

2503065-702436-dkDhMUHC-1024x731

Тернопільщина показала найвищі показники щеплення від СOVID-19 серед вихователів. Так, принаймні однією дозою вакцинувалися 97,7% працівників закладів дошкільної освіти області. На другому місці  Харківська – 95,2%, на третьому - Донецька – 92,9%.

Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

- Абсолютна більшість освітян, які працюють сьогодні з найменшими дітьми та дітьми, які потребують раннього виявлення та розвитку індивідуальних здібностей, зробили вибір на користь щеплення. Це надзвичайно важливі й дуже красномовні цифри, які вказують на високий рівень відповідальності освітян перед своїми вихованцями насамперед. Мені дуже хочеться вірити у те, що ті 10-15% вихователів, які ще вагаються, врешті-решт не підведуть своїх колег, свої колективи і, звичайно, дітей, – зазначив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Начальниця управління освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації Ольга Хома каже, що такі показники серед працівників дитсадків Тернопільщини не можуть не тішити. Це свідчить про те, що освітяни відповідально віднеслися до своєї роботи.

- Діти мають відвідувати садочки, там немає дистанційної форми навчання у разі локдауну, тому вихователі і працівники цих закладів це усвідомили, - каже Ольга Хома. - Із дошкільнятами дистанційно працювати неможливо, з ними треба працювати віч-на-віч, у них є певні заняття, де їм потрібно приділяти увагу. Вони ще просто не готові до того, щоб з ними працювати онлайн.

Screenshot - 01_11
Screenshot - 01_11

Головна освітянка області нагадує, що у разі запровадження в області “червоної зони” 100% вакцинації вихователів і вчителів дозволить школам і дитсадкам працювати у звичному режимі.

Згідно з даними Ольги Хоми, зараз на Тернопільщині середній показник вакцинації серед педагогів - 90%, серед працівників дитсадків ця цифра за вихідні вже сягнула 98%.

- На страх освітян вакцинуватися дуже сильно впливає інформація, яку вони черпають у соцмережах, - додає Ольга Хома. - Є офіційні пояснення медиків, але є і інші коментарі людей, які не мають стосунку до медицини, але на жаль, багато хто цьому вірить. 

Фото з відкритих джерел, Терен

Вибір читачів за тиждень

Відео