Віра Олександрович

Майте на увазі: на Тернопільщині без прибутків ніхто не працює

Прибутки

Майже 209 млн грн податку на прибуток уже сплатили підприємства на Тернопільщині.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж січня-серпня 2020 року платники податків Тернопільщини перерахували до зведеного бюджету України 208,7 млн грн податку на прибуток, - уточнюють у податковій. – Це - аж на 13,4 млн грн більше, ніж торік. Причому до держбюджету суб’єкти господарювання спрямували 185,1 млн грн. У місцевих скарбницях додалося 23,6 млн грн податку на прибуток.

Що цікаво, розмір сплати перевищив очікувані надходження: до держбюджету «плюс» сягнув 12,4%, до місцевих – 41,4%. Додатково підприємства сплатили 164,7 і 16,7 тис. грн, відповідно.

- До загального фонду зведеного бюджету цьогоріч у січні-серпні надійшло 3,5 млн грн частини чистого прибутку (доходу) господарських організацій, - додають у податковій. - Це - на 47,7% більше, ніж очікували, тобто «плюс» 1,1 млн грн.

До слова, цьогоріч у серпні до зведеного бюджету сплатили 40,2 млн грн податку на прибуток, а це - на 3 млн грн перевищило обсяг надходжень за аналогічний період торік. До державної казни надійшло 34,8 млн грн цього платежу. Місцеві скарбниці поповнилися на 5,4 млн грн податку на прибуток. Це – більш як удвічі перевищило очікувані надходження.

Фото із відкритих джерел 

Вибір читачів за тиждень

Відео