Олена Чепіль

«Хочемо стати прикладом для інших»: мешканці ОСББ у Тернополі придбали 5 дронів для захисників (відео)

У Тернополі є понад 600 ОСББ і якби усі згуртувалися, перемога б точно стала ближчою, наголошує голова об’єднання 

Люди обʼєдналися, аби допомогти та показати приклад іншим. Мешканці трьох будинків ОСББ “Юнона” зібрали кошти та придбали п’ять FPV-дронів для військових 105-ї окремої бригади територіальної оборони. 

Ми з друзями давно займаємося допомогою військовим. Отримали запит від 105-ї бригади на дрони. Вирішили реалізувати даний проєкт і вже сьогодні відправили хлопцям 5 дронів, — каже заступник голови ОСББ “Юнона” Валерій Буртняк.

Спершу планували закупити 1-2 дрони, проте за два тижні змогли зібрати близько ста тисяч гривень. Цього вистачило аж на 5 безпілотників, які 6 березня вже передали захисникам на схід. 

В нас є група, в якій написали про збір. Мешканці досить активно долучилися. Скидали і по 5 тисяч гривень, і по 3 тисячі, — розповідає голова  ОСББ “Юнона” Михайло Мельник

Спершу планувати закупити 1-2 дрони, проте за два тижні змогли зібрати близько ста тисяч гривень

Коли люди почали проявляти активність, то мене це приємно здивувало. З такими громадянами в нас все буде Україна, — зазначає Валерій Буртняк.

Військові кажуть, такий вид зброї надзвичайно ефективний. Дрони можуть влучити туди, куди не завжди поцілить артилерія. І це зберігає життя наших військових. 

Це те, що зараз потрібно. Зараз війна нових технологій, війна дронів і нам така допомога дуже потрібна, — каже офіцер 105-ї окремої бригади територіальної оборони. 

Така ініціатива спрямована не лише, щоб підтримати захисників, але й для того, аби подати приклад іншим. У Тернополі є понад шістсот ОСББ і якби усі згуртувалися, перемога б точно стала ближчою, наголошує Михайло Мельник.

Ми хотіли такою ініціативою стати прикладом й заохотити тернопільські ОСББ також організовувати збори коштів на дрони для наших воїнів, - каже  він.

Фото, відео Романа Луциківа

Вибір читачів за тиждень

Відео