Голлівудська акторка пишається тернопільським корінням

Одну з головних ролей у популярному телесеріалі “Вікінги” виконує Кетрін Винник, чиї батьки родом з Львівщини і Тернопільщини.

Мало хто знає, що Кетрін має українське коріння. В інтерв’ю “УП. Життя” вона розповіла про свої юнацькі роки і своє бажання навідатись до України. Це буде перший візит на батьківщину предків.

“Я народилася в Канаді, але мої тато і мама українці, - розповіла Кетрін, яку рідні називають Катрусею. - У мене велика українська родина. У дитинстві я була активною в українські громаді Торонто”.

У дитинстві Катруся розмовляла виключно українською, займалася у “Пласті”, щонеділі ходила в тамтешню українську школу імені Цьопи Паліїв, відвідувала греко-католицьку церкву. Згодом захопилася східними єдиноборствами, де досягла неабияких результатів, отримавши чорний пояс з карате і тхеквондо.

Матb акторки Леся Винницька – віце-президент Україно-Канадського конгресу.

Одруження батьків акторки Канаді – Лесі та Романа 44 роки тому. (фото з офіційного instagram акторки)

«Мої батьки народилися в Галичині. Мама на Львівщині, а тато на Тернопільщині. Батьки мого чоловіка Романа походять з Старого Самбора і Борислава. У 40-х роках родичі втікали від радянської влади, тож батько Катрусі і я народилися в Німеччині, а до Канади нас привезли ще дуже маленькими», – розповіла мама акторки.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео