Гороскоп на 2016 рік від відомих тернополян

Дивовижно, але навіть найзатятіші скептики час від часу вчитуються у гороскопи, думаючи про себе: «А раптом у цьому є доля правди?» Проте зірки і планети - це всього лише космічні об'єкти, і вони не здатні впливати на життя людини. «Номер один» теж не довіряє гороскопам, тому створила свій, реальний прогноз за участі відомих осіб краю, які реально (кожен у своїй сфері) творять історію, а тому можуть не просто ділитись припущеннями, а цілком реально спрогнозувати, що чекатиме нас у новому 2016 році. Отож:

Овен (21 березня - 20 квітня)

Олег Барна (дата народження 18.04.1967 р.), народний депутат України:

– Прем’єр-міністр України Арсеній Петрович Яценюк піде у відставку! Відбудуться позачергові вибори до Верховної Ради України. Війна на Сході країни скінчиться до кінця року, але люди повинні зробити певні зусилля, аби примусити піти у відставку Яценюка.

Телець (20 квітня - 20 травня)

Юрій Матевощук (дата народження 25.04.1991р.), письменник:

- Безумовно, від очікування чогось нового завжди пожвавлюється інтерес і зацікавлення. 2016 рік у сфері літератури обов'язково принесе нам нові книжкові новинки, літературні фестивалі та відкриття. Питання лише в обгортці та тому, що буде під обгорткою. І в принципі, так у кожній сфері нашого життя. Особисто я хотів би, аби цей літературний маринад був розбавлений якимись новими інгредієнтами та приправами. Я дуже надіюся на нові свіжі явища, які з'являться в літературному середовищі та спробують стати конкурентоспроможними. Щодо нашої тернопільської літератури, то вона вже цього року голосно заявила про себе на українському і міжнародному просторі. В наступному році буде ще більше акцій та літературних новинок. І привідкриваючи ширму тих проектів, до яких я буду долучений, можу сказати, що та література в Тернополі оселиться вже не на одному, а на двох масштабних молодіжних мистецьких фестивалях. Також готується серія прозових книг письменників Тернопільщини.

Близнюки (21 травня - 21 червня)

Андрій Писик ( дата народження 22.05. 1979 р.), архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький – владика Нестор:

- Я не можу прогнозувати, що саме і як відбудеться з нами в наступному році. Зараз усе міняється дуже швидко й дуже часто, і події, свідками яких ми були і є останні декілька років, ніхто б не міг передбачити, скажімо, на початку 2013-го. Все знає лише Господь. Тому я напишу, про що мрію в 2016 році. Нехай це буде такий собі оптимістичний прогноз. Я вірю, що наступного року закінчиться війна. Агресор піде з нашої землі, зрозумівши, що український народ йому не вдасться зламати, а українську армію - перемогти. Я вірю, українці нарешті зрозуміють, що краще майбутнє знаходиться не в руках влади, а в їхніх руках. Що розбудова майбутнього відбувається не в момент голосування на виборах, а в момент, коли людина приходить до розуміння, що починати треба з себе. Не чекати, що держава чи ще хтось в один момент вирішить проблеми, поки я лежатиму на дивані, а почати змінюватись, віддавати своїй державі і своєму народу все, що в моїх силах. Я вірю, що люди стануть добрішими, почнуть більше усміхатися, будуть старатись нести добро і світло своїм ближнім. Я вірю, що любов до Бога, до України і до наших ближніх наповнюватиме наші серця і ми будемо ставати щодня кращими людьми.

Рак (22 червня – 22 липня)

Олександр Мартинюк  (дата народження 9.07.1977 р.), прокурор Тернопільської області:

– Дуже складно прогнозувати роботу прокуратури на наступний рік в умовах, коли триває процес реформування відомства та впроваджуються нові підходи до роботи, які узгоджуються з міжнародними та європейськими стандартами. Зокрема, Президентом України внесено до Верховної Ради пропозиції щодо змін до Конституції України, в тому числі щодо функцій прокуратури. Від прийнятого рішення буде залежати подальша наша діяльність.

Разом з тим, прокурор і на даний час, і у наступному році зобов’язаний забезпечувати на території, яка входить до юрисдикції діяльності, насамперед, дотримання вимог законів та Конституції України. А результативність роботи у досягненні позитивних зрушень у напрямі ефективного виконання покладених на прокуратуру завдань буде залежати від кожного прокурора зокрема, і вона повинна бути такою, якої очікує від нас суспільство. Також наразі прокуратура залишається єдиним державним інститутом у боротьбі з корупцією, який повноцінно працює і при цьому реформується. Водночас на сьогодні головне завдання прокуратури – повернути довіру людей. Переконаний, що кожен із працівників робитиме все для того, щоб повернути довіру суспільства до прокуратури.

Лев (23 липня - 22 серпня)

Петро Гадз (дата народження 21.08.1960 р.), голова правління ТОВ «Бучачагрохлібпром», герой України, депутат Тернопільської обласної ради:

– Найоптимістичніші прогнози. Перед нами відкривається величезний європейський ринок. Це неймовірні можливості для наших підприємців та виробників. Маю надію, що ми відчуємо справжню суть демократії та цивілізованого суспільства. Адже у нас демократія зовсім інша. Всі про все знають і говорять, але за те нікому нічого нема. Я б хотів, щоб наступного року жоден чиновник, для прикладу, не дозволив собі заправити власний автомобіль пальним, купленим за державні кошти.

Звичайно, що у нас існує загальна проблема військового конфлікту на сході України. Переконаний, що Президента Росії Путіна ніщо не заставить виконувати будь-які мирні угоди. Вже у 2016 році ми знову маємо мобілізувати свої сили, аби підтримати обороноздатність країни. Адже, як відомо: хочеш миру - готуйся до війни! Що стосується нашої аграрної галузі, то найперше хочу, аби ми таки отримали Податковий кодекс, який не буде змінюватись 30-40 років. Держава має повернутися саме до аграрного комплексу. Те, що робить наша галузь – створює, будує, розвиває нову Україну, – на сьогодні не робить ніхто. І найвищі чиновницькі мужі мають схиляти голови перед такими ініціативами.

У 2016-му хотілося б побачити стабільність у найвищому керівництві Тернопільської області. На сьогодні ми маємо молодого та незалежного керівника у виконавчій гілці влади. Степан Барна – партнер будь-якого бізнесу, шукає шляхи залучення зовнішніх інвестицій і, що найголовніше, допомагає внутрішньому інвестору.

Діва (23 серпня – 22 вересня)

Іван Сороколіт (дата народження 16.09.1977 р.), депутат Тернопільської міської ради:

- Прогноз не втішний. 2016 рік буде складніший, ніж 2015. Кредит довіри, котрий українці надали новій владі після Революції Гідності, вичерпується. Однак влада (уряд, Президент, Верховна Рада) вимушено, під дією зовнішніх та внутрішніх чинників, намагатиметься проводити тяжкі й непопулярні реформи. А це буде вкрай непросто і нестиме загрози соціальних протестів. Через два роки після Революції більша частина суспільства очікує вже на конкретні позитивні результати проведених (насправді ж непроведених!) реформ, а не на нові «затягування пасків» й випробування. І пересічні українці, і представники влади продовжать набивати традиційні гулі, боячись приймати складні непопулярні рішення. У 2016 році ми спостерігатимемо, як вірус руйнівного популізму набуватиме нових штамів і водночас ростиме прошарок громадянського суспільства та політиків, котрі матимуть стійкий імунітет до хвороби «змагання обіцянок ощасливити народ вже зараз!». У 2016 році ще є шанс закласти правильний фундамент (так, лише фундамент!), на котрому ще слід побудувати сучасний будинок для гідного й комфортного життя не швидше, як через 3-5 або й 5-10 років. Такі реалії життя. Все вищеперераховане стосується й місцевого рівня. І мешканці Тернополя, і місцеві депутати матимуть вибір між:  а) комфортно підлаштовуватись у фізично й морально застарілому човні, намагаючись не втопитись і навіть імітуючи, що кудись пливемо; б) закачувати рукави, зціпити зуби й будувати нового човна, котрого у кращому випадку в найближчий час лише випробовуватимемо, а повноцінно спустимо на воду через 2-3 або й більше років.

Терези (23 вересня - 23 жовтня)

Степан Барна (дата народження 9.10.1979 р.), голова Тернопільської обласної державної адміністрації:

- 2016 рік бачу роком стабілізації політичної та економічної ситуації в державі. Ми повністю перезавантажили владу, провівши всі можливі вибори. Політичний склад усіх рад зараз повністю відповідає настроям українців. Це наслідок злагодженої роботи єдиної команди і депутатів, і міністрів під керівництвом Президента Петра Порошенка. 2016 рік має стати роком розвитку, адже і євроінтеграція, і розпочаті реформи вже починають давати свої результати. Тернопільщина у 2016 році має всі шанси покращити своє становище в рейтингу областей за результатами аналізу соціально-економічних показників своєї роботи. Інвестиції, створення робочих місць, початок роботи переробної галузі, активізація аграрного сектора, будівництво об’єктів по фонду регіонального розвитку – це реальний сектор економіки, який дає для нас важливий результат – ріст середньої заробітної плати. У 2015 році ми за результатами звітності в одному з кварталів уже зміщувались із ганебного для нас останнього місця. А це означає, що потенціал є і ми працюємо в цьому напрямку. Загалом хочемо, щоб у 2016 році люди відчули зміни, підвалини до яких закладалися у 2014-15 роках.

Скорпіон (24 жовтня – 22 листопада)

Ігор Василів (дата народження 19.11.1979 р.), голова тернопільського осередку ВО «Автомайдан»:

– 2016 рік принесе нам мир. І всі вояки живими-здоровими повернуться до своїх родин. Миттєво здохне імператор однієї з сусідніх країн. Українці стануть справжньою Нацією – з великої букви. Не пройдуть атестації корумповані менти, а чесні й порядні поліціянти отримають удвічі більшу зарплату, ніж їм пропонують зараз. Україна завершить реформу судів і прокуратури. І нарешті простий українець перестане стикатися з корупцією у цих структурах. Українці зрозуміють, що саме вони є роботодавцями Президента, Прем’єра і місцевої виконавчої влади, та перестануть купуватись за гречку чи за 300 грн. В Україні сформується професійна армія з фаховими військовими, які за захист своєї країни отримуватимуть відповідну платню. Народ перестане виживати і нарешті підійме голови. Ціни навіть для пенсіонерів будуть доступними. Рівень життя буде таким, що комунпослуги зможуть оплатити навіть студенти зі стипендії. Дорога Тернопіль - Хмельницький буде вимощена бруківкою. До мерії городяни приходитимуть лише за тим, щоб подякувати за оперативне і дуже якісне вирішення їхніх проблем. А насправді я всім бажаю терпіння. Воно потрібне, бо, вибачте за незручності, ми змінюємо країну. І хто б що не писав у гороскопах, ми приречені на те, щоб усе змінити.

Стрілець (3 листопада – 21 грудня)

Сергій Тарашевський (дата народження 4.12.1970 р.), депутат Тернопільської обласної ради:

– Із того, що я бачу по Тернопільській обласній раді, відбулася повна синергія адміністрації і ради, тобто люди, які були в ОДА, перейшли працювати в облраду на ключові посади. Голова ради має тісний контакт із головою адміністрації. Тому в 2016 році, якщо не відбудеться жодних змін, на наших теренах буде повністю проваджуватись політика Президента. Хоча, якщо йти від зворотного, зараз ми мали б проводити територіальну реформу, розставляючи «акценти» на голову ради, який би мав керувати цими процесами. Проте в нашій області залишатиметься адміністративно-президентське керування і сама рада не зможе йти всупереч непопулярним рішенням адміністрації, які будуть у наступному році. Крім того, вже зараз гостро стоять питання щодо реформ, які в першу чергу мають бути направлені на оптимізацію витрат і грамотне використанням коштів. Тобто реформа буде чіпати і освіту, і охорону здоров’я, і соціальну сферу. По всіх напрямках буде йти лінія адміністрації, а з боку ради як таких перешкод не буде. Що не є позитивом для громади. Коштів не вистачатиме однозначно, бо, враховуючи ситуацію на Сході, значна частина фінансування йтиме на розбудову армії. Через це багато сфер буде обділено в грошах. І навіть новостворені громади недоотримають тих коштів, які обіцялись задля їхнього розвитку. Знову ж таки, повертаючись до реформ, думаю, їх буде важко впровадити «на ура», як, до прикладу, в Грузії. Бо, по-перше, в меншій країні це зробити простіше (а в нас усе ж таки велика країна), а по-друге, це має бути ще й у свідомості людей.

Також прогнозую, що має переформатуватися нова «умовна» коаліція у Верховній Раді, надалі будуть зміни міністерських портфелів - для гармонії і стабілізації. Адже жодні вибори (ні парламентські, ні президентські) станом на сьогодні не вигідні нікому. Також на нас чекає важка праця в секторі економіки, бо зберігатиметься певна невизначеність, реформованість, а працювати, заробляти кошти та піднімати економіку потрібно надалі. Тобто рік наступний буде нелегким! Сподіваюсь, що на арену вийдуть нові партії, які б мали більш практичні засади, а не популістичні лозунги!

Козеріг (22 грудня - 20 січня)

Сергій Надал (дата народження 1.01.1975 р. ), міський голова Тернополя:

- 2016 рік у Тернополі стане роком продовження ремонтів у місті. Будуть тривати благоустрої прибудинкових територій, на різних масивах з’являться оновлені відпочинкові та спортивні зони, ми далі розвиватимемо електротранспорт - купувати нові тролейбуси, продовжиться реконструкція Набережної ставу в напрямку пляжу «Циганка». Сподіваюся, що процес децентралізації буде тривати і ми на місцях зможемо вирішувати більше актуальних проблем городян, а нові повноваження сприятимуть розвитку Тернополя.

Водолій (21 січня – 20 лютого)

Олександр Богомол (дата народження 10.02.1977 р.) – радник Голови Національної поліції України – т. в. о. начальника Головного управління Національної поліції в Тернопільській області:

– Я сподіваюся, що 2016 рік принесе нам у подарунок закінчення реформ у правоохоронному відомстві. Реорганізація завершиться і ми запрацюємо по-новому. Одне з основних завдань сьогодні - це сформувати підрозділи, в яких працюватимуть лише достойні правоохоронці. Я переконаний, що коли поліцейські матимуть хороше соціальне та матеріальне забезпечення, то таке явище, як корупція, щезне з правоохоронного відомства. Я дуже хочу, щоб люди нам повірили та з нами співпрацювали, адже хороша робота залежить не лише від поліцейських, а й від суспільства, від його ставлення до людей у формі. Ми повинні поважати один одного та бути взаємно ввічливими. Я мрію, що ситуація нарешті стабілізується на Сході України і нашим бійцям більше не доведеться їздити в зону неоголошеної війни. А наразі бажаю усім миру та спокою, а працівникам свого відомства - успішно скласти атестацію, пройти співбесіду та приступити до виконання службових обов'язків у якості нових поліцейських.

Риби (19 лютого - 20 березня)

Ігор Комендат (дата народження 4.03.1976 р.), начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області:

– Щиро бажаю усім насамперед миру, стабільності, взаєморозуміння, злагоди. Вірю, що у 2016 році успішно завершиться черговий етап податкової реформи, кінцевий результат якої – оптимізація кількості податків, «розумні» ставки, сприятливі умови для розвитку бізнесу. Сподіваюся, що настане час, коли фіскальна служба і платники таки порозуміються: коли ми надаватимемо якісні послуги для успішного ведення підприємницької діяльності, а бізнес, у свою чергу, сумлінно сплачуватиме всі податкові зобов’язання і не ховатиметься в «тіні». Колег хочу підтримати, бо рік, що минає, був дуже непростим (це і скорочення чисельності, і недостатнє матеріальне забезпечення, і чимало законодавчих змін), і побажати, щоб прийдешній рік був щедрим на нові здобутки і досягнення, щоб праця приносила радість. Щасливого Нового 2016 року та радісних Різдвяних свят!

Джерело: gazeta1.com

 

Вибір читачів за тиждень

Відео