Віра Олександрович

Хоростків, Ланівці, Зборів і Саранчуки своє отримали, а на більше сил не вистачило (фото)

Сесія_ф

Друге засідання 7-ї сесії Тернопільської облради, яке відбулося сьогодні, 24 листопада, можна вважати унікальним. Спершу депутати вирішили працювати без обіду, а потім близько 15.30 оголосили перерву на 10 хвилин… і більше уже не зібралися.

Отже, низку доволі гострих політичних звернень, внесених на розгляд ради різними фракціями (про це читайте ТУТприм.), обранці краян не ухвалили і цього разу. Друге засідання голова обласної ради Віктор Овчарук закрив. Коли політики зберуться знову – наразі невідомо. Конфіденційно один із обласних депутатів кореспонденту «Терену» розповів: частина колег просто розійшлася (поїхала додому), керівництво зрозуміло, що кворуму у залі не буде, а тому продовжувати засідання немає сенсу.

президія
президія

На щастя, внести зміни до Перспективного плану формування територій громад Тернопільської області політики встигли. Отже, тривалі перемовини перед засіданням були немарними. Тому ОТГ, у яких відбулися вибори 29 жовтня, таки зможуть вчасно розпочати новий бюджетний процес у 2018 році – уже напряму із Києвом. Нагадаємо, стосується це Хоросткова, Ланівців, Зборова і Саранчуківської громади. Окрім того, депутати погодили приєднання кількох сіл до уже діючих ОТГ, за винятком - Смиківецької громади. Виявилося, що там у пакеті документів бракує рішення сільської ради.

Ухвалили депутати і кілька важливих рішень щодо обласних програм. Зокрема, проголосували за «Програму фінансової підтримки енергозбереження у Тернопільському національному економічному університеті і Бучацькому коледжі Подільського державного аграрно-технічного університету на 2018 рік».  У тій програмі йдеться (цитуємо): «Для забезпечення якісної фахової підготовки студентів, висококваліфікованих, конкурентоспроможних кадрів, відповідно до вимог ринку праці, існує потреба здійснення заходів щодо ефективного енергозбереження, а також залучення до цього процесу коштів державного фонду регіонального розвитку, обласного бюджету, підприємств, установ, організацій та їх об’єднань незалежно від форм власності та підпорядкування на відповідній території».

Окрім того, депутати внесли зміни і доповнення до «Програми міжрегіонального і зовнішньоекономічного співробітництва Тернопільської області на 2014-2017 рр.».

Чому у частини депутатів бракнуло сил попрацювати до закінчення пунктів у порядку денному? Можна припустити, звісно, що день нині – короткий, а дорога – складна, на Тернопіллі сьогодні – сильний туман, а ще треба якось додому доїхати. Втім, ближчим до правди видається інше припущення: депутати просто не хочуть підтримувати певні політичні звернення до керівництва країни. На тлі тих конфліктів, що виникали у залі, коли мало не доходило до бійок, загострювати ситуацію до краю уже ніхто не ризикнув.

Про найцікавіше, що відбувалося у залі засідань, читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео