Ростислав Фук

Хотів оформити допомогу: на Тернопільщині з електронного гаманця переселенця викрали 7 тис. грн

Поліцейські радять отримувати інформацію щодо фінансових виплат лише з офіційних джерел

Картка

7000 гривень викрали шахраї з електронного гаманця 38-річного переселенця на Тернопільщині. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Поліцейські кажуть, чоловік оформив заявку на отримання матеріальної допомоги для внутрішньо переміщених осіб. Після того, як він вказав дані банківської картки, з його рахунку зникли кошти.

Даний факт внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Зловмисники за допомогою фішингу виманюють гроші у громадян під виглядом надання державних виплат. Правопорушники проводять розсилку SMS-повідомлень, де розповідають про виплату матеріальної допомоги вимушеним переселенцям. У повідомленні шахраї також зазначають посилання на ресурс, де нібито можна подати заявку на отримання допомоги. За посиланням громадянам пропонується ввести персональні дані та номер банківської картки для зарахування грошей, – йдеться в повідомленні.

Поліцейські закликають бути пильними та радять отримувати інформацію, особливо щодо фінансових виплат, слід лише з офіційних джерел. Необхідно уважно перевіряти URL-адресу сайту – один непомітний символ може означати, що людина потрапила на фішинговий ресурс. Також слід пам’ятати, що не варто переходити за сумнівними посиланнями та не вводити реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео