Віра Олександрович

Хтось на Тернопільщині отримає 2 тисячі гривень, а комусь дадуть аж 20 (фото)

Осесія8

Серед майже 130-ти питань, ухвалених на 4-му засіданні 2-ї сесії Тернопільської обласної ради, було чимало цікавих. Причому деякі із них безпосередньо зачіпали інтереси краян.

Так, депутати внесли зміни до рішення про порядок розгляду електронної петиції, адресованої обласній раді. Вочевидь, це сталося тому, що такі звернення почали приходити частіше і вимагають вищої уваги політиків.

Осесія9
Осесія9

Отже, депутати Тернопільської обласної ради підтримали проект рішення «Про внесення змін до рішення від 20.07.2016 р. №262 «Про затвердження порядку розгляду електронної петиції, адресованої Тернопільській обласній раді» та регламенту облради сьомого скликання.

Цитуємо вказаний документ: «…Електронна петиція, адресована Тернопільській обласної раді, розглядається відповідно до вимог ст. 23 1 Закону «Про звернення громадян, регламенту Тернопільської обласної ради та цього порядку, за умови збору на її підтримку не менш як 1000 (тисяча) підписів громадян протягом не більше 3 (трьох) місяців із дня оприлюднення петиції. Сесія (пленарне засідання сесії) Тернопільської обласної ради скликається для розгляду електронної петиції, що набрала необхідну кількість підписів, невідкладно, але не пізніше 10 (десяти) робочих днів із дня оприлюднення інформації про початок її розгляду…».

Осесія6
Осесія6

Окрім того, на цьому засіданні встановили розмір грошової премії для учнів і студентів закладів освіти Тернопільської області, які набрали 199 та 200 балів під час ЗНО.

Нагадаємо, ініціатором такого рішення виступив депутат, голова постійної комісії із питань освіти, науки, молодіжної політики, фізичної культури і спорту Володимир Мисик. Відтак, згідно із прийнятим рішенням, розмір одноразової грошової премії для учнів, студентів закладів освіти Тернопільської області за результатами зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) з базових дисциплін становить: - 2000 грн за 199 балів з однієї навчальної дисципліни; - 4000 грн за 199 балів із двох навчальних дисциплін; - 8000 грн за 199 балів із трьох навчальних дисциплін; - 5000 грн за 200 балів з однієї навчальної дисципліни; - 10 000 грн за 200 балів із двох навчальних дисциплін; - 20 000 грн за 200 балів із трьох навчальних дисциплін.

До речі, обранці краян того ж дня ухвалили звернення до Президента. Окрім того, вимагали покращення фінансування медичної сфери. Необхідну кількість голосів набрали і звернення щодо відзначення 80-річчя створення Української Повстанської Армії та визнання переселення з Польщі як депортації українців. Не минулося на засіданні і без звичайних робочих питань.

Фото з сайту Тернопільської обласної ради

Вибір читачів за тиждень

Відео