Віра Олександрович

Щоб роздати ордери на житло і посваритися із Зеленським, востаннє зберуться обранці Тернопільщини   

облрада

Поставити жирну крапку наприкінці своєї каденції планують депутати Тернопільської обласної ради 6-го скликання. Дістанеться навіть Володимиру Зеленському і його команді.

Уже 8-ме і, напевно, останнє пленарне засідання 14-ї сесії відбудеться у вівторок, 20 жовтня. Чекатимуть політиків о 10 годині в приміщенні конференцзали, що на вул. Грушевського, 8.

Як йдеться у розпорядженні голови облради Віктора Овчарука від 15.10.2020 р., на розгляд депутатів винесуть лише кілька питань: - «Про затвердження положення про забезпечення житлом окремих категорій громадян»; - «Про затвердження переліку окремих категорій громадян для забезпечення їх житлом»; - «Про звернення депутатів Тернопільської обласної ради до Президента Зеленського В.О., Голови Верховної Ради Разумкова Д.О., Прем’єр-міністра Шмигаля Д.А., Міністра фінансів Марченка С.М., Міністра захисту довкілля та природних ресурсів Абрамовського Р.Р., Голови Державного агентства лісових ресурсів Кузьовича В.С., Голови Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики та природокористування Бондаренка О.В. щодо ситуації, яка складається в лісовому господарстві України»; - «Про внесення змін до регламенту Тернопільської обласної ради 6-го скликання».

Зауважимо, землю на вул. Тролейбусній, 14 передали забудовнику, аби він компенсував її вартість певною кількістю квартир для дітей загиблих в АТО вояків. Йшлося про чималенький шмат – 3 га. Саме ордери на помешкання за тією адресою і мають 20 жовтня отримати близько 40-ка краян. Небезпека наразі лише в тому, що може не бути кворуму, а рішення сесії – вкрай необхідне.

Окрім того, політики планують розглянути інші питання поточної роботи Тернопільської обласної ради. Що цікаво, за конфіденційною інформацією «Терену», на засіданні мають також ухвалити рішення про заборону проведення у день виборів, 25 жовтня, опитування, ініційованого Президентом Володимиром Зеленським. Це стосуватиметься усіх виборчих дільниць, що діятимуть на Тернопіллі. Адже депутати переконані: йдеться про порушення закону і фактичну агітацію за одну із політичних сил.

До речі, на засідання традиційно запросили: - голову і заступників голови Тернопільської обласної держадміністрації; - народних депутатів України, обраних від Тернопільської області; - керівників правоохоронних органів Тернопілля; - керівників структурних підрозділів ТОДА.

Нагадаємо, через проведення заходів щодо запобігання поширенню інфекції Covid-19 сесія відбуватиметься із дотриманням карантинних вимог. Відтак відвідування засідання громадянами буде обмеженим.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео