Анастасія Кисіль

Художникам, які малювали краєвиди Залізців, зібрали кошти на тепловізор (відео)

За зібрані гроші придбали тепловізор на передову для воїна родом із Залізців, а також оплатили пошиття плитоносок для бійців 

Майже 30 тис. грн на потреби захисників вдалося зібрати художникам, які організували пленер у Залізцях, а потім продали роботи на виставці-аукціоні. Ще стільки ж грошей зібрали завдяки донатам жителів Залозецької громади. Про це повідомив на своїй фейсбук-сторінці директор Залозецького краєзнавчого музею Василь Ільчишин.

За зібрані гроші  придбали тепловізор на передову для воїна родом із Залізців, а також оплатили пошиття плитоносок для бійців ЗСУ. 

Дякуємо усім, хто долучився до збору коштів, хто допомагав на всіх етапах цієї акції, волонтерам, художникам, журналістам, меценатам, Залозецькому краєзнавчому музею та Тернопільському обласному краєзнавчому музею за допомогу. З такою згуртованістю Перемога вже зовсім скоро! Все буде Україна! - написав Василь Ільчишин. 

Художникам, які малювали в Залізцях, вдалося зібрати майже 30 тис. грн захисникам 

Нагадаємо, пленер “Залозецькі пейзажі” відбувся у червні. На ньому зібралися майже 30 художників зі всієї України. 

Наступного місяця у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї провели виставку, де ознайомили охочих з картинами. Тоді до уваги глядачів представили 26 експонатів. На картинах можна було побачити Залозецький замок, костел святого Антонія, джерело «Голубий струмок», новий пляж «Сонячний берег» та багато інших краєвидів селища. 

Після чого, влаштували онлайн-аукціон у фейсбуці, де під світлинами картин у коментарях робили ставки.  

Фото з фейсбук-сторінки Василя Ільчишина

Відео Романа Луциківа

Вибір читачів за тиждень

Відео