Анастасія Кисіль

Художники-переселенці показали свої картини у замку на Тернопільщині

Всі роботи створені під час повномасштабної війни

Виставку робіт художників-переселенців представили у Збаразькому замку. Тема - «Мистецтво в часі війни». Тут можна побачити картини художників з Києва, Харкова, а також з Тернополя і Теребовлі. Усі картини написані під час повномасштабного вторгнення. Про це повідомили на сторінці Національного заповідника «Замки Тернопілля». 

На виставці представлено роботи художників-переселенців, які працюють на Тернопільщині. Наприклад, у Залізцях зараз творять Юрій Клапоух, Юлія Ліхіна, Наталія Башкатова. Їхні  роботи поповнили фонди Залозецького краєзнавчого музею.

Цікаво те, що відбір робіт відбувся спонтанно, але серед окремих побудувався ряд із історичною послідовністю - «Козак із шаблею», «Воїн ОУН-УПА», «Вояки ЗСУ», - написав на своїй фейсбук-сторінці директор Залозецького краєзнавчого музею Василь Ільчишин. 

Минуло майже 400 років історії, а ворог в українців був і є той самий, додає Василь Ільчишин.

Що ще раз історія нам доводить, що «братья» зовсім нам не брати, ніколи не були, не є і не будуть! Що з «ними» потрібно покінчити раз і назавжди! У День Незалежності «вони» своїми ракетами вбивають мирне населення України - жінок, дітей! Але, якщо весь Світ сліпий, то Україна й українці не сліпі і не глухі! Ніколи не забудуть і не пробачать! Слава Україні! - пише він.

Анастасія Кисіль 

Фото Василя льчишина та Національного заповідника «Замки Тернопілля»

Вибір читачів за тиждень

Відео