Віра Олександрович

Від Audi до Tesla: на Тернопільщині є чимало любителів елітних «коней»

Еліта

Власники елітних іномарок на Тернопільщині за 2021 рік сплатили понад 2 млн грн. Серед марок, за які громадяни внесли транспортний податок, – Range Rover, Mercedes-Benz, Audi, BMW, Lexus, Toyota тощо.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж 2021 року до місцевих бюджетів Тернопілля власники елітних авто сплатили трохи більш як 2 млн грн транспортного податку, - звітують у податковій. – Надходження перевищили очікувані показники на 471 тис. грн.

Власники автомобілів-юридичні особи сплатили 1,4 млн грн. Це - на 407,5 тис. грн більше, ніж сподівалися отримати.

- Фізичні особи поповнили місцеві скарбниці, сплативши 600,5 тис. грн цього платежу, - уточнюють у податковій. - Фактичні надходження від них перевищили очікувані на 63,5 тис. грн.

До слова, серед елітних марок, за які платники на Тернопільщині сплачують транспортний податок, окрім уже вказаних, є також і Porsche, і Bentley, і Jaguar, і Tesla. Доречно нагадати, що ставку податку встановлюють із розрахунку на календарний рік у розмірі 25 тис. грн за кожен легковий автомобіль, що є об'єктом оподаткування.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео