Віра Олександрович

Ігор Комендат: «Офіційне працевлаштування це - соціальні гарантії»

ЄСВ_ф

Майже 1,5 млрд грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ) уже надійшло від платників Тернопільщини.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Із початку року платники Тернопільщини спрямували до бюджету 1 млрд 428,8 млн грн ЄСВ, - уточнив начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат. - Це – аж на 296,7 млн грн більше за очікуваний показник. Виконання бюджетного призначення становить 126,2%.

Порівняно із січнем-липнем торік вдалося забезпечили приріст надходжень на 488,1 млн грн, або на 51,9%.

Така позитивна динаміка свідчить про те, що серед пріоритетів роботи фіскальної служби залишається вжиття заходів щодо детінізації доходів і відносин у сфері зайнятості населення, - додає Ігор Комендат. - Адже офіційне працевлаштування дасть змогу громадянам легально працювати і мати соціальні гарантії, а бюджет, відповідно, отримає додаткові надходження - податок на доходи фізосіб і єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Зокрема, за підсумком липня, на соціальні гарантії спрямували 198,2 млн грн ЄСВ. Порівняно із минулорічним липнем надходження зросли на 63 млн грн, або на 46,6%.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео