Віра Олександрович

Іменних зірок у Тернополі дочекалися Олег Герман і Василь Феленчак

Сагайдачного

Відразу чотири нових бронзових зірки поповнять «колекцію», що прикрашає пішохідну вул. Сагайдачного у Тернополі.

На засіданні виконавчого комітету сьогодні, 21 липня, затвердили імена кращих тернополян і спільнот, яких планують по-особливому відзначити у 2021 році. Що цікаво, у переліку, традиційно, є одна зірка, яку неможливо назвати іменною.

Нагадаємо, «Алею зірок» у Тернополі відкрили 28 серпня 2011 року. Щороку там з'являються нові імена видатних людей, які зробили вагомий внесок у розвиток міста. Оскільки торік встановили 5 бронзових «квіток терену», то пам’ятна алея нині налічує 31 зірку. До них додадуть ще 4, каже міський голова Тернополя Сергій Надал.

- Цьогоріч на пам’ятній алеї з’явиться нова зірка на честь «Героїв Чорнобиля», - каже він. – Нагадаю, ми відзначали 35-ті роковини з часу техногенної аварії. До того ж, у Тернополі проживає чимало людей, які мають посвідчення ліквідаторів аварії. Вони заслуговують на відзнаку.

За вагомі досягнення і внесок у розвиток та популяризацію нашого краю іменні зірки також отримають: - Олег Герман – український науковець, письменник, громадський діяч, член Національної Спілки письменників України, Національної Ліги українських композиторів, володар премії ім. Братів Богдана і Левка Лепких, заслужений діяч мистецтв України; - Василь Феленчак – український музикант, диригент, засновник і художній керівник Галицького муніципального камерного оркестру, народний артист України.

- Також цього року, під час Загальнонаціональної прощі до Марійського духовного центру «Зарваниця», запропонували встановити зірку Блаженнішому Святославу Шевчуку - Главі УГКЦ, - додає Сергій Надал. – Так, він – не тернополянин, але дійсно достойний відзнаки на нашій «Алеї зірок».

Зауважимо, пропозиції щодо кандидатів подавали громадські організації, творчі спілки та депутати. Відкриють оновлену «Алею зірок» традиційно у День міста, 28 серпня.

Фото Антона Марчевського

Вибір читачів за тиждень

Відео