Орест Сарматський

Імовірно, молоко в Україні подорожчає максимум на 1,5-2% до кінця року (Агроновини)

2001 (Copy)

До кінця 2020 р. ціна на молоко може зрости не більш як на 1,5-2%. Про це повідомив Олег Пендзин, виконавчий директор Українського дискусійного клубу, пише Агрополіт.

- Якщо йдеться про молоко, то воно прямо пов’язане з вартістю зерна, передусім фуражного на внутрішньому ринку, — зазначив експерт.

За його словами, за останній рік ціна на молоко зросла, фактично, в межах тієї інфляції, яка є на сьогодні — це близько 4,5-5%.

- Тому очікувати, що зараз раптом у людей з’являться гроші й усі побіжать купувати молоко, що призведе до зростання його ціни, не варто. Вважаю, що максимальне зростання, який нас чекає до кінця цього року — це 1,5-2%», — сказав Олег Пендзин.

 

 

Запит на овочі та фрукти перекрили імпортом

2002 (Copy)
2002 (Copy)

Томати й огірки цьогоріч ввозили не лише із традиційно сезонних південних країн, а й із ЄС. Про це повідомляє Агрополіт.

Чи подасть уряд «сильну» руку українським аграріям.

Через зливи та різке зниження температури повітря у західних регіонах овочі достигали із запізненням. Тому пропозиція української продукції на внутрішньому ринку була обмеженою, а ціни залишалися на досить високому рівні. Аби покрити потребу у помідорах та огірках, їх імпортували з Туреччини, Польщі, Нідерландів та інших європейських країн.

Збір овочів борщового набору ще попереду, їх має вистачити для внутрішніх потреб. В Інституті картоплярства Національної академії аграрних наук України оптимістично оцінюють продуктивність нинішніх посівів.

- Є всі передумови очікувати, що врожайність картоплі буде вищою, ніж торік. Попри те, що тривалі дощі й холодна весна створили не зовсім сприятливі умови, – вважає заступник директора Інституту з наукової роботи по селекції і насінництва Микола Фурдига.

Що стосується інших овочів борщового набору – буряка, моркви, цибулі та капусти – нічого критичного щодо них не передбачається.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео