Віра Олександрович

Інформаційну атаку на Українську державу помітили у Тернополі (фото)

Звернення

Захистити національні інтереси закликали Президента України Володимира Зеленського депутати Тернопільської міської ради вчора, 17 березня.

Нагадаємо, 48-ма сесія була позачерговою. Насамперед на засіданні йшлося про ухвалення рішення оперативного штабу щодо недопущення занесення і поширення на території Тернопільської міської територіальної громади (МТГ) коронавірусної інфекції. Окрім того, підприємців, які орендують комунальне майно у Тернополі, звільнили від орендної плати на період карантину.

Звернення2
Звернення2

Без політики все ж не обійшлося. Зокрема, депутати звернули увагу очільника держави на дії представників владної команди у зовнішній і внутрішній політиці (повний текст звернення ТУТ). Цитуємо цей документ:

«…Тернопільська міська рада рішуче засуджує некомпетентні та провокативні дії представників владної команди у зовнішній і внутрішній політиці, адже вони межують із державною зрадою.

Вважаємо будь-які розмови про можливе відновлення постачання води у Крим до моменту повного повернення цієї території під український суверенітет, діями на підтримку російських окупантів, військова присутність яких на півострові суттєво збільшена протягом останніх років, що продовжує загрожувати безпеці України. Наголошуємо: будь-які спроби представити російську військову агресію, як «внутрішній конфлікт» є реалізацією московського сценарію та інформаційною атакою на Українську державу з метою капітуляції…»

Окрім того, депутати обурилися через створення так званої Консультативної ради у Мінську і введення в неї представників самопроголошених «ДНР» і «ЛНР», бо це веде до виконання ключової вимоги Путіна — прямих переговорів із терористами, визнання правової суб’єктності терористів, руйнування міжнародного союзу протидії російській агресії. Нагадаємо, подібне звернення того ж дня ухвалили і на сесії облради.

Звернення3
Звернення3

На думку міських депутатів, «…ухвалення подібних рішень фактично відкриває шлях до зняття міжнародних санкцій з Росії, суперечать українським національним інтересам та українському законодавству». Політики наголосили: процес проведення переговорів має бути відкритим і прозорим. Окрім того, наділені повноваженнями вести перемовини від ім’я українського народу, повинні чітко дотримуватися українського законодавства і керуватися українськими безпековими інтересами.

До слова, на сесії ухвалили ще одне політичне звернення. У керівництва держави також вимагали вжити заходів для забезпечення оголошеного карантину. Зокрема, йшлося про спрощення певних тендерних процедур.

Фото з сайтe ternopilcity.gov.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео