Олена Чепіль

Інновації попри війну: на Тернопільщині аграрії обмінялися думками на актуальні теми сьогодення (відео)

Напрацювання з виїзних слухань аграрного комітету найближчим часом опрацюють і вони ляжуть в основу законодавчих ініціатив

Обмін думками, обговорення актуальних проблем та комунікація з колегами завжди приносили плідні результати. Днями на Тернопільщині відбулися виїзні слухання аграрного комітету парламенту, де на порядку денному стояли питання підтримки економіки та, зокрема, її промислового сектору. Інновації аграрної сфери є важливим кроком для гарантування продовольчої безпеки цілої країни. 

Такі заходи важливо проводити завжди, а особливо в період війни. Сьогодні   продовольча безпека наших людей це питання №1. Важливо, що члени народного комітету, народні депутати виїхали на місце та подивилися як працює  сільськогосподарське підприємство. Господарства, такі як “Агропродсервіс”, які думали стратегічно, сьогодні мають повний закритий цикл виробництва, - каже перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук.  

Я завжди відвідував такі семінари та з кожного брав для себе певний досвід. Я переконаний у тому, що сьогодні ми не тільки ділилися ним, а й почерпнули багато корисного й для себе, адже це живе спілкування та люди, які щось пропонують, - зазначає народний депутат України Іван Чайківський.

Як каже генеральний директор компанії “Агропродсервіс“ Андрій Баран,  від подібних слухань завжди є очікування позитивних результатів.  

Сьогодні відбувся обмін думками. Ми говорили про багато речей, які наболіли: логістика врожаю, зміна умов для вирощування продукції з доданою вартістю тощо.  Очікуємо, що цілий ряд пропозицій, які ми висловили, буде врахований в законодавчих актах, які прийматимуть у Верховній Раді. По них аграрна спільнота зможе краще та ефективніше працювати.  

Напрацювання з комітетських слухань найближчим часом опрацюють і вони ляжуть в основу законодавчих ініціатив.

Фото, відео Романа Луциківа

Вибір читачів за тиждень

Відео