Олег Снітовський

Інтелектуали з Тернопільщини привезли у свій коледж кубок, дипломи, фітнес-трекер і грошові премії (фоторепортаж)

Заставка-конк

Беззаперечну перемогу на III Західноукраїнському інтелектуальному турнірі в Тернополі здобули студенти Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Олександра Барвінського.

Два дні на базі юридичного факультету Тернопільського національного економічного університету тривав ІІІ Західноукраїнський інтелектуальний турнір «Natus Vincere».

Позмагатися у своїх здібностях до Тернополя прибули 105 команд із дев’яти областей України. Юнаки та дівчати брали участь у трьох етапах туру –  «Мозковий штурм», «Емпіричне завдання» та «Інтелектуальне рівняння».

02 (Copy)
02 (Copy)

Серед учасників справжньої інтелектуальної битви були й дві команди із Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу.

Це - студенти групи СР 3 за назвою «Veni.Vidi.Vici.» та СП 4 – «Acta non verba» зі своїм наставником-тренером викладачем коледжу Галиною Обліжок.

- Такий конкурс – унікальна можливість для самоутвердження його учасників. Турнір «Natus Vincere» проводиться уже втретє і наші студенти щораз беруть у ньому участь, - розповідає Галина Обліжок.

08 - копия
08 - копия

- Скажу відверто, що кожного року організація таких змагань – на високому рівні. Організатори конкурсу створили прекрасну, доброзичливу атмосферу, а різнобічні питання були підібрані так, що могли охопити цілий спектр тем. Звичайно, нам дуже приємно, що наші вихованці за результатами конкурсу у непростій безкомпромісній боротьбі здобули призові місця. Команда «Acta non verba» виборола диплом ІІІ ступеня та грошову винагороду, у номінації «Найкращий капітан». Її здобула студентка групи СП 4 Христина Піцьків. До речі, вона отримала у подарунок сучасний годинник «фітнес- трекер».

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«211078,211083»]

- Також перемогу, а саме диплом I ступеня, грошову винагороду та головний приз турніру - кубок ректора ТНЕУ здобула друга наша команда «Veni.Vidi.Vici.». Окрім цього, студенти привезли спеціальну подяку «За активну співпрацю і сприяння ефективній взаємодії освітніх закладів у напрямі якісної підготовки майбутніх фахівців» від голови журі та ректора ТНЕУ, яку було передано директору Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу Роману Пахолку, - розповіла Галина Обліжок.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«211076»]

Студентка третього курсу, капітан команди Зоряна Максимчук розповіла, що спочатку була інтелектуальна розминка, дебати, тоді – основна частина і конкурс капітанів.

- Ми мали можливість виступити у трьох ролях: доповідача, опонента та рецензента. Дискутували навколо тем «Батьки і діти», «Навчання в Україні чи за кордоном?», «Матеріальне чи духовне?», - каже Зоряна.

12
12

- Ми почували себе досить спокійно, вже мали досвід, бо торік виступали. Було класно, просто такі мозкові атаки, що важко передати. Вони, хоча і виснажують, але й захоплюють водночас, спонукають пригадати все, що ти знала  раніше. Зрештою, головне, це - спілкування з іншими, своїми ровесниками, нові знайомства, обговорення спільних тем, співставлення різних точок зору, пошук певного компромісу, - каже Зоряна Максимчук.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«211080,211082»]

- Звичайно, приємно, що наші студенти другий рік поспіль стають переможцям такого престижного інтелектуального конкурсу, - коментує підсумки турніру директор Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу ім. О. Барвінського Роман Пахолок. - У коледжі намагаємось створити оптимальні умови для того, щоб юнаки та дівчат сповна могли проявити сої здібності, отримати ґрунтовні навики з різних предметів, розширити свій кругозір. Зауважу, що вихованці коледжу ретельно готуються до подібних конкурсів, бо такі турніри – своєрідний тест на витримку, ерудованість, глибину знань, це - можливість краще розібратися у тій чи іншій проблематиці, яку обрано на конкурсі для дискусій. Радіємо, коли бачимо, як студенти після кожного такого конкурсу стають цілеспрямованішими, уміють активно відстоювати свою думку, позицію, мислити критично, аналізувати та робити обґрунтовані висновки.

10 - копия
10 - копия

- Зрештою, цього і вчимо їх у нашому навчальному закладі, - додав директор Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Олександра Барвінського, кандидат педагогічних наук Роман Пахолок перед фотосесією зі студентами-переможцями ІІІ Західноукраїнського інтелектуального турніру «Natus Vincere».

Фото автора, ТНЕУ та Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу ім. О. Барвінського

Вибір читачів за тиждень

Відео