Ростислав Фук

Іспити з мови, історії та Конституції: з'явилися нові правила набуття українського громадянства

Невиконання зобов’язання про складання іспитів є підставою для втрати громадянства України, кажуть у Верховній Раді

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про нові правила набуття громадянства, який передбачає іспити з української мови, історії України та знання Конституції. Про це пише Укрінформ.

Інформацію про відповідний Закон №7606 «Про внесення змін до Законів України »Про громадянство України« та »Про забезпечення функціонування української мови як державної« щодо умов прийняття до громадянства України» розмістили на сайті Верховної Ради.

Згідно з документом, тепер для отримання громадянства України потрібно буде скласти іспити на знання української мови, історії та Конституції.

Іноземці чи особи без громадянства, які мають визначні заслуги перед Україною, прийняття яких до українського громадянства становить державний інтерес, або які в установленому законодавством порядку проходять військову службу за контрактом у Збройних силах України, Державній спеціальній службі транспорту або Національній гвардії України, особи, які отримали посвідку на тимчасове проживання, упродовж двох років з моменту набуття громадянства мають скласти відповідні іспити та подати документи про їх складання, – йдеться в повідомленні.

Невиконання зобов’язання про складання іспитів з основ Конституції України, історії України, на рівень володіння державною мовою вказаними категоріями людей є підставою для втрати громадянства України.

Складання іспитів має здійснюватися в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Верховна Рада прийняла цей закон 21 березня.

Читайте також: Які предмети варто скоротити в школі: думка тернополян

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео