Тамара Коблик

Книги про історію Чорткова на аукціоні продали за 125 тисяч гривень (фото)

Три книги видрукувані лише в одному примірнику преміумкласу — на папері високої якості, в шкіряній оправі, вишукано оформленій металевими гербами всіх власників Чорткова

4 вересня в Чорткові відбувся другий у його 500-літній історії мистецький аукціон. З молотка продавався один лот – три книги історії Чорткова Петра Федоришина у єдиному екземплярі. В аукціоні боролись 7 претендентів. Четверо чоловіків вирішили об’єднати свої зусилля, щоб перемогти! Любомир Білик, Василь Вислоцький, Василь Градовий та Олег Войцишин спільно виклали… 125 тисяч гривень! Виручені гроші автор спрямує на підтримку Збройних сил України. Про це повідомили у пресслужбі Чортківської міської ради.

Участь у мистецькому аукціону взяли 7 претендентів. Ціна стартувала з 10-ти тисяч гривень. Мінімальний крок підвищення пропозиції – 2000 грн. Найбільшої інтриги аукціон досягнув, коли директор Чортківського фахового медичного коледжу Любомир Білик, об’єднавши зусилля із місцевими аграріями Василем Вислоцьким, Василем Градовим та Олегом Войцишиним, «перебили» попередню пропозицію та запропонували 125 тисяч гривень за лот! Ведучий аукціону, народний артист України Гриць Драпак урочисто відрахував: «Один! Два! Три! Лот продано!».

Направду вважаємо, що такі цінні книги про історію міста повинні залишатись у стінах, де історія Чорткова писалась і пишеться – у будівлі міської ради. Тож даруємо книгу Чорткову і усім чортків’янам! - сказали переможці аукціону.

Три книги видрукувані лише в одному примірнику преміумкласу — на папері високої якості, в шкіряній оправі, вишукано оформленій металевими гербами всіх власників Чорткова. Проте головна цінність книг не в коштовній поліграфії, а в цікавій інформації, котра не увійшла в тиражовані раніше три томи.

Разом із книгами в лоті була спеціальна підставка для зберігання і читання, виготовлена за ескізом Петра Федоришина з вільхи й клена. В різьбі підставки автор втілив ідею культури України як частини європейської цивілізації, вдало поєднавши елементи античної і національної ідентичності.

Фото Чортківської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео