Дарія Шевченко

Іван Чайківський: «Посівна кампанія завершена. Україна отримає близько 50 мільйонів тонн зерна»

За три місяці вдалось експортувати близько 3 млн тонн зерна, ще залишається 16,5 тонн

Секретар аграрного комітету, член депутатської групи «Партія «За майбутнє» Іван Чайківський розповів про ситуацію зі зберіганням та експортом зерна в ефірі національного марафону «Єдині новини».

В березні у нас було близько 20 млн тонн зерна, які ми мали на збереженні в Україні і не могли вивезти через російську агресію. За три місяці нам вдалося вивезти близько 3 млн тонн. Станом на червень у нас залишилось близько 16,5 тонн зерна, які ще треба вивезти,- сказав Іван Чайківський.

За офіційними даними, російські військові вкрали близько 500 тисяч тонн зерна з окупованих територій. Стосовно нового врожаю Іван Чайківський зазначив, що посівна кампанія фактично завершена, засіяно близько 70% наших територій. За різними даними Україна отримає близько 50 млн тонн зерна урожаю.

Гадаю, врожай перших жнив, які через місяць — а це ріпак, ячмінь, пшениця, жито, ячмінь — ми будемо мати де зберігати, а стосовно пізніх жнив — це соняшник, кукурудза, соя,— будуть певні труднощі. Але надіємося на те, що спільно разом з президентом, урядом, аграрним комітетом подбаємо, щоб відкрити додаткові шляхи експорту,- запевняє нардеп.

Детальніше – у відео.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео