Тамара Коблик

Із монаха - у снайпери: історія Героя з Тернопільщини, який загинув на війні

Роман Пеприк уже вдруге з початку війни з росією вступив до лав Збройних сил України

Нещодавно біля населеного пункту Апостолове, Криворізького району, Дніпропетровської області, під час ворожого ракетного обстрілу, загинув уродженець Заліщиків. Його історію розповідають на сайті єпархії, де молилися за упокій Героя. Як виявилося, Роман Пеприк з ранніх літ прийняв чернечий постриг.

Роман “у ранньому віці прийняв чернечий постриг” (тоді отримав нове християнське ім’я — Пимен). Згодом чоловік добровольцем пішов захищати Україну в зоні ООС. Брав участь у боях на передовій.

З початком російської агресії, будучи щирим патріотом своєї Батьківщини і правдивим християнином, монах Пимен, не лишаючи чернечих обітниць, пішов добровольцем захищати суверенітет та територіальну цілісність України у зоні проведення ООС, - йдеться на сайті Переяславсько-Вишневської єпархії Православної Церкви України. - Виконував бойові завдання та брав безпосередню участь у боях на передовій. 

Після звільнення з військової служби Роман Пеприк став насельником монастиря під Києвом, а після цього продовжив служіння в одному з монастирів на Прикарпатті.

Проте вже на початку літа 2022 року отець Пимен вирішив знову повернутися до військової служби.

Він положив душу свою, захищаючи рідну землю, наш народ, наші святині – монастирі і церкви, українських дітей, жінок, стариків. Ієромонах Пимен був щирим воїном Небесного Царя, відданим захисником своєї земної Батьківщини, старанним монахом, благоговійним священником, вірним братом і другом! Віримо, що отець Пимен продовжить захищати нашу рідну Україну – своїми молитвами біля Престолу Божого! - йдеться в повідомленні.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео