Оксана Бучко

Тернопільські підприємці долучились до штурму Верховної Ради

зображення_viber_2020-11-17_18-47-13

Під час мітингу  ФОПів у Києві, до якого також долучались тернополяни 17 листопада, відбувся штурм Верховної Ради. Це стало відповіддю на закриття засідання ВРУ без розгляду альтернативного законопроекту 3853-1, який підготували підприємці. У результаті планують створити робочу групу для розробки компромісного варіанту.

Що відбулось у цей день пояснює учасниця Галина із Тернополя:

1. Провал голосування 4313-д - це перемога ФОПів. У цьому законопроекті не залишилось нічого від 4313 (це було лише про перенесення на рік тотальної фіскалізаціі). Навпаки, 4313-д, проголосований профільним Комітетом ВРУ, суттєво погіршував становище мікропідприємців.

2. Нам було складно, але ми встигли пояснити нардепам, що 4313-д не відповідає вимогам ФОП. 3. Штурм був вимушеним, бо так реагували на закриття засідання без розгляду нашого законопроекту 3853-1.

4. Питання залишається у позиції Слуг - хоча б частина з них має підтримати підприємців. Як наслідок, є домовленість про зустріч з керівництвом фракції Слуг, бо всі інші вже на боці підприємців і допомагають нам. Мета зустрічі - домовитись про розгляд на позачерговому засіданні ВРУ законопроекту 3853-1. У цей час фракція ЄС взялась збирати підписи за позачергове засідання. Також є обіцянка віце-спікера ВРУ Олени Кондратюк , що чергове засідання ВРУ (4-го грудня) розпочнеться розглядом нашого питання. Якщо ще не відбудеться і позачергового засідання.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео