Віра Олександрович

Із порушниками закону на Тернопільщині тепер не панькаються

Закон

Торговці підакцизними товарами на Тернопільщині порушували законодавство. Тому не лише втрачали ліцензії, а й сплатять 889,6 тис. грн штрафів.

Про це повідомили у відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж січня-лютого 2021 року фахівці управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС в області провели 44 перевірки суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкоголем, цигарками і пальним, - кажуть у податковій. - До порушників застосували фінансові санкції на суму 889,6 тис. грн.

За результатами проведених перевірок, фахівці встановили 59 порушень норм Закону від 19.12.1995 р. №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів».

- Порушники часто торгували тютюновими виробами з полиць самообслуговування, - звітують податківці. - Таких випадків зафіксували 13, тобто - кожне четверте порушення. Крім того, виявили 10 фактів торгівлі алкоголем за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних, 7 – необладнання та відсутність реєстрації рівнемірів-лічильників і витратомірів-лічильників пального, неподання звітності про залишки пального, 6 – невидачі розрахункового документа, незабезпечення ведення обліку товарних запасів. Ще у 5-ти випадках торгували алкоголем, а у 3 – тютюном без ліцензій.

Також із початку року скасували 61 ліцензію. На право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями анулювали 32 ліценції, а на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробними – 29. Загалом на початку березня в області діли 4 610 ліцензій, з них 2 479 – на право здійснення роздрібної торгівлі алкоголем і 2 131 – на право здійснення роздрібної торгівлі тютюном.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео