Віра Олександрович

Рівень епідемічної небезпеки на Тернопільщині фатально перевищили у 39 громадах (фото)

Основне

У деяких об’єднаних територіальних громадах (ОТГ) на Тернопільщині рівні захворюваності на COVID-19 «зашкалюють», а там досі не створили комісій з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. 

Це стало відомо сьогодні, 23 березня, під час екстреного засідання регіональної комісії ТЕБ та НС, що відбулося в обласній держадміністрації. Окрім того, там і звичайних громадян, і представників місцевої влади попросили належно подбати про дотримання карантинних вимог, аби наша область втрималася у «помаранчевій» зоні. Адже наразі 39 громад мають усі ознаки «червоного» рівня епідемічної небезпеки.

Комісія
Комісія

Нагадаємо, карантинні обмеження «помаранчевої» зони на Тернопільщині вирішили посилити ще 11 березня. Тоді фахівці висловили стурбованість суттєвим зростанням рівня захворюваності на COVID-19. На жаль, ситуація відтоді не стабілізувалася. Число хворих продовжує зростати. Ба більше, наповненість стаціонарів вже сягнула 60% і навіть більше.

- Сусідні області - вже у «червоній» зоні. Ми фактично оточені неблагополучними регіонами. Але Тернопільщина ще поки що - у «помаранчевій» зоні, - каже голова обласної держадміністрації Володимир Труш. – Давайте попрацюємо, аби втриматися у ній. Наголошую, це залежить від кожного із нас!

Він визнав, що із кожним днем ситуація погіршується. Наразі у Кабінеті Міністрів внесли зміни до своєї Постанови, щоб надати більше повноважень щодо посилення обмежувальних заходів на своїх адмінтериторіях органам місцевого самоврядування. Саме тому викликала таке обурення очільника інформація про відсутність комісій ТЕБ та НС у частині громад.

- Пожалійте медиків! – не стримує емоцій Володимир Труш. – Вони й так уже цілий рік працюють у турборежимі!

Комісія2
Комісія2

Додамо, на засіданні міського оперативного Штабу з подолання надзвичайної ситуації, яке провели у Тернополі ще 18 березня, ввели в дію низку додаткових протиепідемічних заходів. Окрім того, наказали працівникам контролюючих органів посилять інспектування закладів громадського харчування тощо.

Головна санітарна лікарка Тернопільщини Оксана Чайчук, у свою чергу, озвучила «свіжу» статистику. Це лише підтвердило правоту Володимира Труша.

Медики
Медики

- Станом на 23 березня у Тернопільській області зафіксували 436 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19, - каже вона. - Також зріс показник летальності. За останню добу – 11 летальних випадків, а протягом тижня ми мали навіть 14 смертей. Причому помирають люди працездатного віку від 30-до 55 років і без супутніх захворювань. Все це свідчить про погіршення епідеміологічної ситуації в області.

Врешті на засіданні регіональної комісії ТЕБ та НС вирішили: - обмежити роботу закладів громадського харчування (до 22.00) у тих громадах, де є ознаки «червоного» рівня епідемічної небезпеки; - місцевим ОТГ протягом 2-х днів прозвітувати про створення власних комісій ТЕБ та НС; - продовжити дію посилених карантинних заходів, введених 11 березня.

Фото з трансляції засідання, яку вела телекомпанія intb.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео