Віра Олександрович

TruCAM на українських дорогах стане більше, але Тернопільщину це не зачепить

Основне

Уже із понеділка, 22 березня, на українських дорогах буде 60 нових ділянок, на яких швидкість авто вимірюватимуть приладами TruCAM. Втім, Тернопільщину ці зміни не зачеплять.

Про новацію повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький на своїй сторінці у «Фейсбуці».

У дописі йдеться (цитуємо): «…Збільшуємо кількість ділянок, на яких патрульні вимірюватимуть швидкість. Із 22 березня патрульні з приладом TruCAM працюватимуть ще на 60-ти нових ділянках. Також ми вносимо зміни до 12-ти вже існуючих ділянок».

За його словами, нові ділянки визначили на підставі проведеного аналізу аварійності саме із причин перевищення швидкості руху. Усього на дорогах України тепер працюватимуть 117 приладів TruCAM, а вимірювання здійснюватиметься на 309-ти ділянках.

Карта
Карта

До речі, нові місця розташування пристроїв вимірювання швидкості TruCAM на карті позначили червоним кольором. Щоб докладніше все роздивитися, треба зайти на вкладку https://bit.ly/3r3zHJG. Що цікаво, і на карті, і в таблицях видно, що на Тернопільщині так і залишиться 8 місць, де стоятимуть патрульні поліцейські із TruCAM.

Перелік
Перелік

- Нагадаю, мобільні прилади TruCAM патрульні використовують поряд з камерами автоматичної фіксації. Адже більша ефективність у контролі за швидкістю руху досягається тільки у поєднанні методів вимірювання, - нагадав правоохоронець.

Зверніть увагу, що: - про використання приладів вимірювання швидкості повідомляють дорожні знаки, що попереджають про фото- та відеофіксацію порушень; - у місцях фіксації порушень буде стояти службовий автомобіль із ввімкненими синіми проблисковими маячками.

Фото зі сторінки Олексій Білошицький

Вибір читачів за тиждень

Відео