Хто спішить, той людей смішить: тернопільські дорожники напартачили з ремонтом

Обласне ДАІ провело комісійне обстеження доріг, вулиць та залізничних переїздів.
У ході обстеження на дорогах державного значення виявлено 12.148 недоліків, у тому числі: на 476 ділянках зафіксовано вибоїни та ямковість, на 788 – просадки та нерівності покриття, 522 ділянки з напливами і 574 - колійністю проїзної частини. Зафіксовано відсутність 3625 дорожніх знаків і понад 7372 метрів транспортних огороджень, на 87 ділянках недоліки в їх утриманні.
Після зимового періоду експлуатації на дорожньому покритті проїзної частини вулиць і доріг міст і селищ міського типу області виникли різного роду деформації та недоліки, які створюють незручності для учасників дорожнього руху та загрожують їх безпеці.
На 100,2 тис.м2 покриття проїзної частини - ямковість, просадки, вибоїни, колійність та інші дефекти; відсутні та потребують заміни 1568 дорожніх знаків; на 508,5 км відсутня або потребує поновлення дорожня розмітка; на 25 перехрестях необхідно відновити й відремонтувати світлофорні об’єкти; на 136 ділянках відсутнє або недостатнє зовнішнє освітлення.
У 262 місцях спостерігається відхилення висотної позначки відносно рівня проїзної частини та руйнування люків оглядових колодязів і дощоприймачів, 49,2% з яких припадає на обласний центр.
За результатами проведеного весняного комісійного обстеження Державтоінспекція направила відповідні інформації в Тернопільську ОДА, облраду, Службу автомобільних доріг Тернопільської області, ДП «Тернопільський облавтодор», ДТГО «Львівська залізниця», міську раду та прокуратуру Тернопільської області.
За зазначеними недоліками посадовим особам дорожніх організацій, комунальних підприємств, Укрзалізниці та іншим власникам видано приписи та вимоги ДАІ, де вказано терміни щодо їх усунення.

Вибір читачів за тиждень

Відео