Ключі від тернопільської спілки письменників отримав Олександр Смик

40 днів тому передчасно пішов із життя очільник спілки Євген Безкоровайний. Вчора на позачергових спілчанських зборах в обласній спілці письменників було дуже гаряче, і не через 30-градусні спеку за вікном.

Варто почати з кінця - новим головою став нині діючий заступник мера Тернополя з гуманітарних питань, поет-бард, член національних спілок України: театральних діячів, кобзарів, журналістів, письменників та Всеукраїнської музичної спілки Олександр Смик. На збори з Києва приїхав голова Національної спілки письменників України Михайло Сидоржевський. 

Кожен, хто хотів спробувати себе на цій посаді, мав до 28 червня написати заяву і програму дій щодо подальшого розвитку організації. Позмагатись зголосились троє: Володимир Погорецький, Сергій Лазо та Зіновій Кіпибіда. Але несподівано під час зборів повідомили, що Погорецький зняв свою кандидатуру і не приїхав. Також відмовився брати участь "у перегонах" Сергій Лазо. Для альтернативи Кіпибіді Леся Романчук запропонувала кандидатуру Олександра Смика.

Кандидати поділились планами щодо майбутнього спілки. Шляхом таємного голосування переміг Олександр Смик. За нього віддали свої голоси 27 осіб, 12 - за Кіпибіду, 3 - утрималися. Згідно із статутом спілки голова має право працювати на двох посадах.

Валентина СЕМЕНЯК.

Фото автора.

Вибір читачів за тиждень

Відео