Тамара Коблик

Колишній капітан ФК «Тернопіль» гратиме в українській Прем’єр-лізі

Досвідченого захисника Ігоря Курила сміливо можна назвати легендою тернопільського футболу

29-річний вихованець зборівського футболу Ігор Курило уклав контракт з футбольним клубом української Прем’єр-ліги – «Металіст 1925» (Харків). Про це повідомили в пресслужбі Асоціації футболу Тернопільщини.

Досвідченого захисника Ігоря Курила сміливо можна назвати легендою тернопільського футболу. Свого часу він був лідером ФК «Тернопіль», з яким пройшов шлях від чемпіона Тернопільської області, через всеукраїнські аматорські змагання до професійного першої ліги українського футболу.

У 2017 році Курило перейшов до волочиського «Агробізнесу», у складі останнього провів останні п'ять років (130 матчів, 12 голів) та завоював довіру одноклубників, виводячи їх на футбольне поле з капітанською пов’язкою.

Ігор Курило народився у місті Зборів Тернопільської області. Футболом почав займатися у місцевій ДЮСШ, перший тренер – Володимир Михайлович Васильчишин. У чемпіонатах ДЮФЛУ грав за «BRW-BIK» із Володимир-Волинського, загалом відіграв 32 матчі, в яких відзначився одним забитим голом.

Ігор Курило у травні-червні 2022 року брав участь у благодійних матчах зірок тернопільського футболу. Загалом у складі зірок Ігор провів шість поєдинків, у яких відзначився двома забитими м’ячами.

У «Металісті 1925» Курило виступатиме під 17-м номером.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео