Ростислав Фук

Колишньому жителю Тернопільщини винесли підозру за виправдовування російської агресії

Понад 20 років чоловік разом із сім’єю мешкав у Чорткові. У 2019 році виїхав у росію, і риторика його повідомлень у соцмережах різко змінилася

Підозру у виправдовуванні збройної агресії російської федерації проти України та возвеличення агресорів слідчі СБУ оголосили колишньому жителю Тернопільщини. Про це повідомили у секторі взаємодії зі ЗМІ та громадськістю Управління СБУ в Тернопільській області

Підозрюваним виявився 57-річний уродженець Хабаровського краю. 

Понад 20 років він разом із сім’єю мешкав у Чорткові, жодним чином не виказуючи своєї неприязні до України. Проте у 2019 році чоловік виїхав у росію, а риторика його повідомлень у соціальних мережах різко змінилася.  

Після повномасштабного військового вторгнення він розпочав систематично поширювати в інтернеті матеріали російської пропаганди, які не тільки обґрунтовували  правомірність збройного нападу рф на Україну, а й  звеличували воєнні злочини  армії агресора.

Крім того, інтернет-агітатор вихваляв керівництво бойовиків терористичної організації «лнр» та намагався дискредитувати українських захисників.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили пропагандисту про підозру за частиною 2 статті 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення  волі на строк до п’яти років з можливою конфіскацією майна.

Викриття та документування діяльності пропагандиста здійснювали співробітники СБУ в Тернопільській області за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури.

Фото СБУ та Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео