Віра Олександрович

Кому дозволили видобувати пісок і вапняк на території Тернопільського району (фото)

Сесія1

Понад 30 питань, серед яких було чимало звернень до керівництва країни, розглянули сьогодні, 24 лютого, під час 2-го засідання 3-ї сесії Тернопільської районної ради 8-го скликання.

Депутати активно працювали із 10:00 до 14:30 і врешті вичерпали весь порядок денний, включно із доданими на початку зібрання пунктами.

Сесія3
Сесія3

Нагадаємо, головним і найболючішим на цьому засідання цілком очікувано стало питання про долю Тернопільської районної лікарні. Згодом політики взялися й до інших важливих справ. Як повідомив голова найвищого представницького органу району Віктор Козорог на своїй сторінці у соціальній мережі «Фейсбук», депутати сьогодні затвердили звіт і фінансовий план комунального некомерційного підприємства (КНП) Теребовлянської районної ради «Теребовлянська районна стоматологічна поліклініка». «За» це рішення проголосували 39 депутатів.

Крім того, на сесії прийняли до відома звіт про фінансово-господарську діяльність «Підгайціагроліс» за 2015-2020 рр. Цього разу «за» були 40 депутатів. Натомість 44 політики із різних фракцій підтримали звіт про діяльність підприємства «Калина-побут» за 2015-2020 рр. На 1 голос менше було при голосуванні про «Програму фінансової підтримки підприємства «Трудовий архів» на 2021 р.». Важливе питання про міжбюджетні трансферти отримало 44 «за». Зі змінами до районного бюджету на 2021 рік погодилися 49 депутатів.

Сесія4
Сесія4

Також на засіданні 3-ї сесії депутати проголосували за погодження щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами на території Нараївської (видобування будівельних пісків Запущанського родовища – прим.), Саранчуківської (проведення геологічних робіт та отримання спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення ділянки вапняку Осецьк – прим.) і Бережанської (геологічне вивчення пісків ділянки Кранопущанської – прим.) територіальних громад (із текстами рішень можна ознайомитися ТУТ).

Без проблем депутати погодилися і на передачу комунального майна зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ та міст Тернопільського району до комунальної власності Бережанської, Збаразької, Підволочиської, Теребовлянської, Підгаєцької, Великобірківської та Микулинецької громад. Про інші важливі рішення, ухвалені 24 лютого на засіданні сесії райради, читайте на «Терені» згодом.

Фото зі сторінки Тернопільська районна рада у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео