Чому на Тернопільщині заважають сторічні дерева? (фото)

3

Стару та могутню вербу зрубали у Борщеві.

Від безглуздих вчинків різного роду вершителів людських доль не застрахований жоден. Навіть всесильна та прекрасна природа частенько потерпає від необдуманих дій тих, кому кортить щось знищити, замість того, щоб будувати та творити.

Шокуючі світлини опублікував на власній сторінці відомий борщівський журналіст та громадський діяч Петро Довгошия, під вікнами будинку, якого зрубали стару та могутню вербу.

«Цього разу не пощастило могутній плакучій вербі біля мого будинку, що на вулиці Гетьмана Мазепи. Її нещастя в тому, що росла на території Телекому (чи Пошти). Щастям для мешканців нашого будинку було це чудове крислате велике й до цього часу зелене дерево, особливо влітку. Бо ж довкола асфальт, стоянки автомобілів і таксі. Лише під цим деревом на лавочці сусіди (та й і я) рятувалися від немилосердної спеки. Приходжу, а верби нема. Сусідка, Ніна Павлівна, яка дуже давно садила цю вербу - в шоці. Дерево росло під її вікнами, даючи прохолоду та й ковток свіжого повітря на її четвертому поверсі. Нема. Ані дерева, ані совісті, ані порядку, ані любові до землі, на котрій живеш, ані поваги до людей, серед яких існуєш. Така, на жаль, борщівська традиція. Росла в кінці нашої вулиці дуже давня липа - біля аптеки. Де вона? Перед колишнім кінотеатром росла також старезна плакуча верба. І її не стало. Що натомість? Хто в місті посадив бодай одне дерево в центрі?» - написав на своїй сторінці у facebook Петро Іванович.

2
2

1
1

Вибір читачів за тиждень

Відео