Кому цьогоріч присудили премію в галузі культури? (список)

c1735cca44aaa068edb47dc77c7fcfe7dca12420

В Тернополі відбулося чергове засідання комітету з присудження обласних премій в галузі культури за підсумками 2016 року. Члени комітету розглянули та обговорили 23 кандидатури на здобуття обласних премій в 11-и номінаціях.

За результатами таємного голосування лауреатами обласних премій в галузі культури за підсумками 2016 року стали у номінаціях:

Етнографія і музейна справа – імені Володимира Гнатюка”: СМОЛЯК Олег Степанович, автор – за збірку “Щедрівки Західного Поділля”.

“Театральне мистецтво – імені Леся Курбаса”:

АНДРУШКО Сергій Павлович, заслужений артист України - за майстерне виконання ролей останніх років, зокрема: Остап (“Слава героям” П.Ар’є), Возний (“Наталка Полтавка” І.Котляревського), Девенкорт і Роні (“Смішні гроші” та “Медовий місяць на всі сто” Р.Куні), Байрон і Майкл Деделюк (“Шаріка, або Кохання січового стрільця” та “Гуцулка Ксеня” Я.Барнича), Гриць (“Дитина в дарунок” М.Лисака).

“Образотворче мистецтво – імені Михайла Бойчука” СТЕЦЬКО Василь Петрович, автор – за серію робіт “Шевченкіана”. “Музичне мистецтво – імені Соломії Крушельницької ГРОМИК Іван Григорович, заслужений працівник культури України – вокаліст Струсівської заслуженої капели бандуристів “Кобзар”.

“Журналістика – імені Володимира Здоровеги” КОСТИШИН Лілія Валентинівна, автор - за  серію публікацій із зони АТО та ведення щотижневої сторінки “Калина” в обласній газеті “Вільне життя плюс”.

“Архітектура – імені Георгія Пінзеля” ДЖУЛА Олександр Іванович, автор - за творчу роботу “Каплиця релігійної громади “Парафія Вознесіння Господнього” Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ по вул. Львівській у м. Тернополі”.

“Декоративно-ужиткове мистецтво – імені Ярослави Музики” ПОКУСІНСЬКА Людмила, ПОКУСІНСЬКИЙ Олексій, автори - за наукове дослідження “Борщівська народна сорочка, Матеріали. Крій. Техніка шитва. Колекція Борщівського краєзнавчого музею”.

Цьогоріч не присуджено премії в номінаціях: “Краєзнавство – імені Петра Медведика” “Література – імені Богдана Лепкого” “Твір для дітей та юнацтва – імені Іванни Блажкевич ” “Публіцистика – імені Ярослава Стецька”

Вибір читачів за тиждень

Відео