Віра Олександрович

Кому висловили подяку у Головному управлінні ДПС Тернопільщини

ДПС_свіже3

У місцеві бюджети Тернопільщини за 4 місяці потрапило понад 1,5 млрд грн різних податкових платежів. Зокрема, стабільно і суттєво поповнюють казну громад надходження з єдиного податку.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Протягом січня-квітня 2021 року до місцевих бюджетів області надійшло 1 млрд 613 млн грн податків, - уточнює начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина. – І це - на 282,3 млн грн, або на 21,2% більше, ніж за аналогічний період торік.

Головним джерелом наповнення доходів місцевих бюджетів традиційно є податок на доходи фізичних осіб (ПДФО). Його питома вага у надходженнях – 67,5%.

- Так, за 4 місяці місцеві скарбниці отримали 1 млрд 89,2 млн грн цього податку, - додають фахівці. - Також стабільно і суттєво поповнюють бюджети місцевих громад надходження з єдиного податку, який сплачують суб’єкти господарювання спрощеної системи оподаткування, та земельний податок. У січні-квітні цього року такі надходження склали 312,2 і 120,8 млн грн, відповідно.

До речі, у Головному управлінні ДПС у Тернопільській області вдячні платникам податків, які в нинішніх умовах сумлінно виконують податкові зобов’язання, зокрема - до місцевих бюджетів. Додаткові кошти, які отримали територіальні громади краю у своє розпорядження, дозволять вирішити чимало питань, що стосуються соціального та інфраструктурного розвитку.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео