Анастасія Кисіль

Кондитерка з Тернопільщини організовує солодкі ярмарки, щоб зібрати кошти на тепловізор

Ірина Пришляк продає власноруч виготовлені солодощі як онлайн, так і офлайн

Солодкі ярмарки заради захисників організовує кондитерка з Бережан Ірина Пришляк. Під час останнього онлайн-ярмарку їй вдалося зібрати 5 тис. грн на тепловізор. 

Ірина Пришляк уже близько 10 років працює з випічкою. Вона розповіла Терену, що ідея організувати ярмарок, щоб зібрати кошти на допомогу, для неї не нова. Раніше гроші зароблені таким чином вона віддавала на благодійність.

Ми раніше, ще до війни, організовували схожі ярмарки. Тоді збирали гроші хворим  дітям на лікування.  Тому ідея виникла уже давно. Зараз я не можу сидіти, склавши руки. Якщо я нічим не займаюсь тиждень, мене мучить совість, - каже Ірина Пришляк. 

Свій крайній ярмарок Ірина провела онлайн. Тоді вона була і організаторкою, і кондитеркою, і кур’єркою. Їй вдалося продати 30 коробок з солодощами, за які отримала 5 тис. грн. 

Зазвичай з ярмарку можна зібрати 5 тис. грн. Востаннє я готувала все сама. Інколи підключаю колег. На більших ярмарках виходять більші суми. Наприклад, перед Зеленими святами я з іншими кондитерами організували ярмарок під назвою “Зелена субота - зелена  футболка”. Тоді збирали гроші на футболки для військових. Вдалося заробити близько 17 тис. грн. На трьох крайніх  ярмарках збирали на тепловізори, - ділиться досвідом жінка. 

Ірина Пришляк продає власноруч виготовлені солодощі як онлайн, так і офлайн

Вона працює так: попередньо створює допис у фейсбуці зі списком того, що можна придбати, далі приймає замовлення, готує і відвозить покупцям. Виручені кошти Ірина віддає волонтерам, або одразу купує необхідні речі її близьким, які зараз на фронті. 

На фронті зараз воює мій  троюрідний брат та дядько, який приїхав з-за кордону, щоб захищати батьківщину. Інколи допомагаю їм. Але також передаю кошти волонтерам, які знають, куди найбільше потрібна допомога, - розповідає Ірина. 

Кондитерка каже, що надалі практикуватиме онлайн-ярмарки, адже так вигідніше. 

Окрім ярмарків Ірина Пришляк організовувала лотереї, на яких розігрувала солодощі. Зараз вона анонсує нову акцію “Тепло для солдата”. До неї можна долучитися через фейсбук-сторінку

Фото Ірини Пришляк

Вибір читачів за тиждень

Відео