Конрад Тернер презентував «Кодекс честі» університетів США

Про успіх навчання за «Кодексом честі» розповів студентам тернопільського медичного університету радник з питань культури посольства США Конрад Тернер. Зустріч відбулась 23 березня у рамках Проекту сприяння академічній доброчесності в Україні.

Організаторами виступають Американські ради міжнародної освіти та Посольство США в Україні. Представники Проекту уже відвідали три університети Тернополя. Про попередні зустрічі «Терен» інформував  тут і тут.

- У моєму університеті студенти самостійно складали «Кодекс честі», - розповідає Конрад Тернер. – Вони постійно під час навчання переглядають цей документ. Це гордість закладу. А університет – у десятці кращих у штаті.

Принципи Кодексу – прості. Це відмова від списування, плагіату та хабарництва.

- Причиною обману під час навчання часто є брак часу, - каже студентка 5 курсу медичного факультету Ірина Лиса. – Розуміння мінусів такої поведінки є. Будемо продумувати проекти для альтернативи таким процесам. Я, як представник інформ-колективу при Студентській раді, буду насамперед це робити на рівні роз’яснювальної кампанії.

Організатори закінчили лекції. Із практичними проектами приїхати планують у квітні. У планах наступного разу – організувати зустрічі для студентів із перспективними роботодавцями.

Катерина БОЙКО

Фото, відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео