Тетяна Бакай

Короп, щука, хек, лосось: скільки коштує риба у Тернополі (відео) 

Із початком Великого посту, який розпочався 18 березня, рибні страви стали популярнішими у меню багатьох родин 

Рибні страви стали популярнішими із початком Великого посту, який розпочався 18 березня. Відтак попит на живу та заморожену рибу збільшився. Які зараз ціни на ринку у Тернополі, дізнавалися журналісти Терену. 

Із живої риби у продажу є короп – 120 гривень з кілограм, товстолоб  – 60 гривень та щука – 150 гривень. Привозять до нас рибу зі ставків області. 

Також покупцям пропонують й заморожену рибу, серед якої в особливому попиті хек. Він є декількох видів: уругвайський, аргентинський, канадський та молочний.   Ціна коливається від 135 до 160 гривень за кілограм. 

За 145 гривень можна придбати кілограм скумбрії. Найдорожче філе лосося – 630 гривень за кілограм. За 100 гривень можна взяти кілограм хребта цієї риби, з якого виходить смачна юшка.

Продавці кажуть, попит на рибу є завжди, тож початок посту не надто впливає на продаж. Що стосується цін, то вони практично не змінилися. 

Покупці, з якими поспілкувалися журналісти Терену кажуть: риба на їхньому столі є незалежно від посту, адже дуже люблять різноманітні страви із неї. 

Детальніше – на відео:

Фото, відео Руслана Жирова

Вибір читачів за тиждень

Відео