Віра Олександрович

Що варто знати аграріям Тернопільщини про умови блокування накладних?

Волошинович

Про умови блокування податкових накладних тернопільським аграріям розповіли на спеціальному семінарі.

Як повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області, семінар-практикум для бухгалтерів і керівників сільськогосподарських товаровиробників відбувся у приміщенні обласного Департаменту агропромислового розвитку. Організували захід: громадська організація «Всеукраїнський бухгалтерський клуб», Тернопільське представництво Групи компаній «Баланс» і редакція видання «Баланс-Агро».

Про умови блокування податкових накладних, про те, як подати документи на розблокування податкових накладних і оскаржити відмови у їхній реєстрації присутнім розповіла начальник управління моніторингу доходів і обліково-звітних систем ГУ ДФС у Тернопільській області Наталя Волошинович. Вона, зокрема, донесла платникам офіційне роз’яснення ДФС України щодо застосування критеріїв оцінки ризиків СМКОР.

Державна фіскальна служба постійно працює над вдосконаленням СМКОР, - каже Наталя Волошинович. - Останніми змінами у Систему, затвердженими наказом Міністерства фінансів України за №926, що набрав чинність із 17 листопада 2017 року, були: автоматичне врахування Таблиці даних платника податку, градація рівня ризикового товару, а також зупинка реєстрації розрахунків коригування на зміну вартості товарів більш як удвічі або зміну номенклатури товарів чи послуг.

Оскільки тема блокування податкових накладних сьогодні дуже актуальна, особливо для сільськогосподарських товаровиробників, вона викликала жваву дискусію та активне обговорення. Наталя Волошинович відповіла на усі поставлені запитання і запевнила, що запроваджені наказом Мінфіну №926 зміни значно зменшать кількість зупинених податкових накладних сумлінним платникам податків та унеможливлять реєстрацію схемного кредиту за рахунок маніпуляції із товарами.

У свою чергу начальник відділу адміністрування ПДВ і контролю за відшкодуванням ПДВ території обслуговування Тернопільської ОДПІ управління податків і зборів із юридичних осіб ГУ ДФС у Тернопільській області Віктор Саванець повідомив присутнім, що ДФС України на виконання доручення Міністерства фінансів України та у зв’язку із численними запитами платників ПДВ надала роз’яснення. Усе - з метою мінімізації впливу помилок, допущених платниками податку при визначенні у податкових накладних/розрахунках коригування ознаки їхньої належності до спеціального режиму оподаткування діяльності у сфері сільського і лісового господарства, а також рибальства.

Фото, надане Відділом організації роботи ГУ ДФС в області

Довідка. Докладно із ситуаційними прикладами можна ознайомитися у листі ДФС України від 28.11.2017 р. за №32659/7/99-99-15-03-02-17 «Про помилки при визначенні ознаки у номері податкової накладної».

Вибір читачів за тиждень

Відео