Віра Олександрович

Тернополянам на замітку - сплату єдиного внеску у 2018 році змінять

увага

Сплату єдиного внеску із 2018 року – змінять, повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Відповідно до п. 5 ч. І-ї ст. 4 Закону України від 08.07.2010 р. за №2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі – Закон №2464) платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування є особи, які провадять незалежну професійну діяльність, а саме: наукову, літературну, артистичну, художню, освітню або викладацьку, а також медичну, юридичну практику, у тому числі адвокатську, нотаріальну діяльність.

Стосується це і осіб, які провадять релігійну (місіонерську) діяльність, іншу подібну діяльність і отримують дохід від неї, - додають у податковій.

Платники єдиного внеску, зазначені, зокрема, у п. 5 ч. І-ї ст. 4 Закону №2464, зобов’язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачують єдиний внесок (абзац 3-й ч. 8-ї ст. 9 Закону №2464 – прим.).

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео