Анастасія Кисіль

Кожен тернополянин може наповнити Вікіпедію та отримати за це подарунок

40C8A707-870B-4041-96CF-3D913171901D

11 жовтня розпочався марафон «Тиждень української мови у Вікіпедії», який триватиме до 1 листопада. Захід присвячений Дню української писемності та мови.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства культури та інформаційної політики.

- Розвиток українського сегмента Вікіпедії, його наповнення є дуже важливим з огляду на те, що українці при пошуку інформації мають отримувати відповіді на свої запитання, у першу чергу, українською мовою, - наголосив Ростислав Карандєєв, перший заступник Міністра культури та інформаційної політики.

Взяти участь у марафоні може кожен, хто зареєструється у Вікіпедії. Окрім того, що учасники збагатять україномовну Вікіпедію енциклопедичною інформацією, вони отримають подарунки від організаторів. Для цього треба створити чи суттєво покращити принаймні три статті відповідно до базових вимог. Детальна інформація про умови, вимоги до статей та призи на сторінці марафону.

Організатори марафону — громадська організація «Вікімедіа Україна» та Міністерство культури та інформаційної політики України.

Тернополяни і раніше активно дописували у Вікіпедію, зокрема Мар'ян Довганик, який станом на 22 серпня 2018 року написав більше 35 тисяч публікацій.

Цікавий досвід Шумської міської ради, яка за допомогою публікацій у онлайн-енциклопедії зберігає історію свого краю.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео