Кожному по року: за дезертирство засудили військовослужбовців

Апеляційний суд Тернопільської області залишив без змін вироки Тернопільського міськрайонного суду, якими двох військовослужбовців батальйону територіальної оборони Тернопільщини, солдатів Б. та С., визнано винними у вчинені злочину, передбаченого ч. 1 ст. 402 КК України (непокора).

Доведено, що 5 серпня 2014 року солдат Б. та 8 серпня 2014 року солдат С., перебуваючи в штабі військової частини, відчуваючи свою безкарність та усвідомлюючи характер свого протиправного діяння, письмово відмовилися виконати наказ командира військової частини про вибуття особового складу військової частини до пункту виконання завдань за призначенням у Херсонську область. У подальшому вказані особи до нового місця служби не вибули.

Військовослужбовці таким чином ухилилися від виконання конституційного обов’язку громадянина України щодо захисту суверенітету держави у складі Збройних Сил України.

У своєму рішенні суд підтримав позицію військової прокуратури Західного регіону України щодо призначення засудженим за непокору реальних мір покарання, а апеляційні скарги обвинувачених щодо зміни вироку з призначення більш м'якого покарання залишив без задоволення. Про це повідомила прес-служба військової прокуратури Західного регіону України.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео