Віра Олександрович

Країни ЄС незабаром можуть зачинити двері перед жителями Тернопільщини

Rikard Jozwiak

Уже з наступного тижня Україну можуть виключити зі списку «безпечних держав» щодо захворюваності на COVID-19. Це означає, що поїхати в подорож до держав ЄС жителям Тернопільщини стане набагато складніше.

Про це вчора, 4 листопада, повідомив кореспондент «Радіо Свобода» Рікард Джозвяк (Rikard Jozwiak). На своїй сторінці у Twitter він, зокрема, написав таке: «Посли ЄС, швидше за все, завтра виключать Україну зі списку подорожей, рекомендованих ЄС, #COVID19. Вилучення з переліку має відбутися наступного тижня».

Допис
Допис

Нагадаємо, у липні саме цей журналіст першим повідомив, що посли ЄС вирішили додати Україну до рекомендованого списку третіх країн, для яких слід скасувати обмеження на поїздки до ЄС. Тобто таке полегшення для жителів Тернопільщини тривало менш ніж 4 місяці.

До слова, ситуація із захворюваністю і смертністю у нашому краї останнім часом дійсно погіршується. Ба більше, місцева влада вже ввела додаткові обмеження. Зрештою, навіть лунають заяви про переведення Тернопільщини у «червону» зону. Причиною такої ситуації експерти вважають недостатню кількість щеплених від коронавірусу. Через це людей закликають вакцинуватися.

Фото з відкритих джерел  

Вибір читачів за тиждень

Відео