Тамара Коблик

Кременецькі санкарі-юніори у складі Збірної України посіли друге командне місце сезону 2022-2023

Українські саночники обійшли найсильніші команди світу, такі як Австрія, Італія, США, Латвія, поступившись збірній Німеччини

Збірна України із санного спорту - друга за підсумками шести етапів розіграшу Кубка світу серед юніорів сезону 2022-2023 років. У складі команди - кременчани Юліанна Туницька, Антон Шевчук, Максим Панчук, Наташа Хитренко та Вікторія Коваль. Про це повідомили в Управлінні молоді, спорту та іміджевих проєктів Тернопільської ОДА.

Збірна України з санного спорту посіла друге командне місце за підсумками шести етапів розіграшу Кубка світу серед юніорів сезону 2022-2023 років. Як повідомляє Міністерство молоді і спорту України, вперше в історії українського санного спорту наша команда може похвалитися таким високим досягненням. Українські саночники обійшли найсильніші команди світу, такі як Австрія, Італія, США, Латвія, поступившись збірній Німеччини.

Склад збірної України:

  • Одномісні сани: Юліанна Туницька, Даниїл Марціновський, Анна Шкрет, Антон Шевчук.
  • Двомісні екіпажі: Вадим Микиєвич /Богдан Бабура; Максим Панчук /Андрій Муц.
  • Двомісні екіпажі (юніорки): Наташа Хитренко/Вікторія Коваль.
  • Тренери: Олег Жеребецький, Олексій Жуков, Світлана Жидкова, Світлана Кравчук та Ігор Стахів.

Приємно, що Антон Шевчук та Максим Панчук є учнями Тернопільської ОДЮСШ із зимових видів спорту, а Юліанна Туницька – випускниця школи, яка зараз представляє обласну ШВСМ та ФСТ «Динамо», студентка ЗУНУ. Тренер спортсменів Світлана Кравчук.

Навчаються Антон Шевчук та Максим Панчук у Кременецькому академічному ліцеї імені Уласа Самчука. До речі, за результатами виступів, хлопці виконали норматив майстра спорту України.

Тренуються під керівництвом Світлани Кравчук у Тернопільській ОДЮСШ із зимових видів спорту і Наташа Хитренко та Вікторія Коваль. Вікторія навчається у Кременецькій педагогічній академії імені Т. Шевченка, Наташа Хитренко – студентка Дрогобицького педагогічного університету.

А почесний трофей привіз на зустріч з Міністром молоді та спорту України Вадимом Гутцайтом старший тренер національної збірної України з санного спорту Олексій Жуков.

Міністр подякував команді за спортивну боротьбу і відмінний результат, попри нелегкі реалії воєнного часу і побажав успішного продовження сезону.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео