Кременецьке підприємство стратилось, гасячи пожежу на смітнику

Реагуючи на критику у ЗМІ (зокрема, - у спільноті «Типовий Кременець») на сморід від тліючого сміттєзвалища у райцентрі, підприємство "КАТРУБ", що займається  вивезенням сміття, дало таке пояснення ситуації у місті.

«Підприємство "КАТРУБ", виключно в рамках Актів цивільного законодавства України (ст.4 Цивільного кодексу України) та Рішень органів місцевого самоврядування в м. Кременець Тернопільської області (Ст.73 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні")як Виконавець, здійснює надання послуг з вивезення побутових відходів, - йдеться у заяві підприємства. - Попередня причина виникнення пожежі на сміттєзвалищі м. Кременець - необережне поводження з вогнем з боку невстановленої особи. Завдяки несвідомим громадянам та мисливцям за брухтом цінних металів не відкидається версія про навмисний підпал. Алгоритм у вандалів наступний - в багаття кладуть фрагменти кабелю, електроніки тощо. Отримані залишки прямують в пункт прийому металу. 
Крадіжки та незаконне проникнення зловмисників на сміттєзвалища переростають у систему, зламати яку можливо тільки взаємодією з органами МВС та охоронними структурами. 
Щодо локалізації займання було прийнято масштабні міри по залученню місцевої спецтехніки з оплатою їх робіт виключно за рахунок підприємства "КАТРУБ". 
Усі місцеві власники спецтехніки відмовились прийняти участь в пожежогасінні. 
Підприємство "КАТРУБ" власним коштом, використовуючи низькорамний трал з переднім заїздом і надійні кріплення, доправило з смт. Микулинці Теребовлянського району на міське сміттєзвалище Кременецького району власний важкий гусеничний промисловий трактор Т-170 з бульдозерним обладнанням, який на протязі трьох днів розгортав осередки займання з подальшим їх гасінням. На більшій частині прилеглої території підприємством проведена суцільна рекультивація».

Нагадаємо, отруйні випари через займання на смітнику у Кременці почали розповсюджуватися тиждень тому, 7 червня. Про проблему повідомили у соціальній групі “Типовий Кременець”.

Попри численні скарги жителів міста до пожежних, міліції, міської влади і безпосередньо «Катруба» пожежу і відповідно – сморід із смітника ніхто із владних органів району не спішив зупинити.

Зрештою, справа зрушилася з місця, якщо вірити «Катрубу». Хоча… У «Типовому Кременці» пишуть, що «стільки всього зробили аяяй. а звалище як диміло так димить......».

 

Вибір читачів за тиждень

Відео